Advertisement

Main Ad

Lemon Fish Recipe(English, Spanish, Arabic Languages)

 

Lemon Fish Recipe

Lemon Fish is very delicious one.it has lemon taste & very easy to make it at home .

Ingredients:

For Fish:

Boneless fish slices 1 kg

Lemon juice 5 tbsp

White pepper 1 tsp

Garlic paste 1 tsp

Salt 1 tsp

Oil as required

For Lemon Sauce:

Lemon juice 1.5 cup

Sugar 7 tbsp

Salt 2 pinch

White pepper 1pinch

Corn flour 3 tbsp

For Batter:

All-purpose flour 3 cups

Baking powder 1 tsp

Corn flour 3 tbsp

Cold water as required

Eggs 1-2

Oil 1.5 cup

Direction:

First of all clean the fish rub salt over it _ leave for 20- 30 minutes.

After half hour wash it with clean water add veniger on it.leave for half hour.

Then add all above ingredients in 1 bowl & marinate fish for 1 hour.

For batter: put all better ingredients in 1 bowl add little water & make a thick mixture.

Now dip a marinated fish in this batter - fry it until golden brown colour comes.

Now take it out all pieces as getting golden crispy on absorbent paper.

For lemon sauce: combine lemon juice, sugar, salt, white pepper and 3 cups water in pan and boil it.

Add cornflour in that mixture for thickness

Now serve it with lemon sauce & enjoy.


Receta de pescado al limón

Lemon Fish es muy delicioso. Tiene sabor a limón y es muy fácil de hacer en casa.

Ingredientes:

Para pescado:

Lonchas de pescado sin espinas 1 kg

Jugo de limón 5 cucharadas

Pimienta blanca 1 cucharadita

Pasta de ajo 1 cucharadita

sal 1 cucharadita

Aceite según sea requiera

Para la salsa de limón:

Jugo de limón 1.5 taza

Azúcar 7 cucharadas

sal 2 pizcas

Pimienta blanca 1 pizca

Harina de maíz 3 cucharadas

Para mantequilla:
Harina todo uso 3 tazas

polvo de hornear 1 cucharadita

Harina de maíz 3 cucharadas

Agua fría según sea necesario

Huevos 1-2

Aceite 1.5 taza
Dirección:
En primer lugar, limpie el pescado, frote sal sobre él, déjelo durante 20-30 minutos.

Después de media hora, lávelo con agua limpia y agregue veniger. Deje actuar durante media hora.

Luego agregue todos los ingredientes anteriores en 1 tazón y marine el pescado durante 1 hora.

Para la masa: ponga todos los mejores ingredientes en 1 tazón, agregue un poco de agua y haga una mezcla espesa.

Ahora sumerja un pescado marinado en esta masa, fríalo hasta que adquiera un color marrón dorado.

Ahora saca todas las piezas como se doren crocantes sobre papel absorbente.

Para la salsa de limón: combine el jugo de limón, el azúcar, la sal, la pimienta blanca y 3 tazas de agua en una cacerola y hierva.

Agregue harina de maíz en esa mezcla para espesar

Ahora sírvelo con salsa de limón y disfruta.

وصفة سمك الليمون

سمك الليمون لذيذ جدا ، له طعم الليمون ومن السهل جدا صنعه في المنزل.

مكونات::
شرائح سمك مخلية 1 كيلو

عصير ليمون 5 ملاعق كبيرة

فلفل أبيض 1 ملعقة صغيرة

معجون الثوم 1 ملعقة صغيرة

ملح 1 ملعقة صغيرة

الزيت كما هو مطلوب

لصلصة الليمون:
عصير ليمون 1.5 كوب

سكر 7 ملاعق كبيرة

ملح 2 رشة

فلفل أبيض 1pinch

دقيق الذرة 3 ملاعق كبيرة

للبطارية:
طحين لجميع الأغراض 3 أكواب

مسحوق الخبز 1 ملعقة صغيرة

دقيق الذرة 3 ملاعق كبيرة

الماء البارد حسب الحاجة

بيض 1-2

زيت 1.5 كوب

تبوك:
بادئ ذي بدء ، نظف السمك بفرك الملح عليه _ اتركه لمدة 20-30 دقيقة.

بعد نصف ساعة يغسل بالماء النظيف يضاف عليه الفينيجر ويترك لمدة نصف ساعة.

ثم أضيفي جميع المكونات المذكورة أعلاه في وعاء واحد وانقعي السمك لمدة ساعة.

للخليط: ضعي جميع المكونات الأفضل في وعاء واحد وأضيفي القليل من الماء واصنعي خليطًا سميكًا.

اغمس الآن سمكة متبل في هذا الخليط - اقليها حتى يأتي اللون البني الذهبي.

أخرجها الآن من كل القطع على أنها ذهبية مقرمشة على ورق ماص.

لصلصة الليمون: يُمزج عصير الليمون والسكر والملح والفلفل الأبيض و 3 أكواب من الماء في مقلاة ويُغلى.

أضف دقيق الذرة إلى هذا الخليط لزيادة السماكة

قدمها الآن مع صلصة الليمون واستمتع بها.
wasfat samak allaymun
samak allaymun ladhidh jidana , lah taem allaymun wamin alsahl jidana sanaeah fi almanzili.
mukawnatun:
lil'asmak:
sharayih samak makhliat 1 kilu
easir laymun 5 malaeiq kabira
falafl 'abyad 1 mileaqat saghira
maejun althawm 1 mileaqat saghira
milh 1 mileaqat saghira
alzayt kama hu matlub
lisalsat allaymun:
easir lymun 1.5 kub
sukar 7 malaeiq kabira
milh 2 rasha
falafl 'abyad 1pinch
daqiq aldharat 3 malaeiq kabira
lilbataariati:
tuhin lijamie al'aghrad 3 'akwab
mashuq alkhubz 1 mileaqat saghira
daqiq aldharat 3 malaeiq kabira
alma' albarid hasab alhaja
bid 1-2
zayt 1.5 kub
tbuk:
badi dhi bad' , nazaf alsamak bifarak almuliha ealayh _ atrukh limudat 20-30 daqiqatan.
baed nisf saeat yaghsal bialma' alnazif yudaf ealayh alfinijar wayutrak limudat nisf saeatin.
thuma 'udifi jamie almukawinat almadhkurat 'aelah fi wiea' wahid wanqaei alsamak limudat saeatin.
lilkhaliti: daei jamie almukawinat al'afdal fi wiea' wahid wa'adifi alqalil min alma' waisnaei khlytan smykan.
aghmis alan samakatan mutabal fi hadha alkhalit - aqaliha hataa yati allawn albaniyu aldhahabi.
'akhrajaha alan min kuli alqatae ealaa 'anaha dhahabiat muqaramishat ealaa waraq masi.
lisalsat allaymun: yumzj easir allaymun walsukar walmilh walfilfil al'abyad w 3 'akwab min alma' fi miqlat wyughla.
'udif daqiq aldharat 'iilaa hadha alkhalit liziadat alsamaka
qadamaha alan mae salsat allaymun waistamtae biha.
Show less

Post a Comment

1 Comments