Advertisement

Main Ad

Sweet and Sour Fish Recipe(English,Spanish,Arabic Languages)

 Sweet and Sour Fish Recipe

Sweet & sour Fish is a very Delicious fish to eat.Its very easy to make at home,it's a favorite dish of children & around the globe. 

Ingredients:

For Fish:

Fish half kg

All-purpose flour 1.5 tbsp

Soya sauce 1 tbsp

For Sweet n Sour Sauce:

Crushed garlic 1 tsp

Crushed ginger 1 tsp

Tomato ketchup 1cup

Red chili powder half tsp

White pepper powder half tsp

White vinegar 2 tbsp

Soya sauce 1 tbsp

Sugar 1 tbsp

Chicken stock 1 cups

All-purpose flour 2 tbsp

Carrot chopped 1

Capsicum cubes 1

Onion cubes 2-3

Ginger grated 1/2 tsp

Tomato 2-3

Pineapple chunks & juice 1 can

Water 1.5 tbsp

Salt to taste

Sesame oil 1 tsp

Oil as required

Direction:

For fish: Clean the fish & Cut fish into equal size pieces.

Now add soya sauce and all-purpose flour in a bowl, marinate the fish in it for 30 minutes.

After 30 minutes of marination, deep fry all the pieces of fish until golden brown.

Take it out on paper or tissue to absorb.

For sweet n sour sauce: Heat oil in frying pan add ginger and garlic paste.

Now put  tomato ketchup, red chili powder and sugar and mix.

Then put chicken stock, white pepper, white vinegar, soya sauce and wait to boil.

Now add corn flour with little water for thickness.

Now heat oil in a pan, put capsicum, tomato, onion and carrot and cook for few minutes on  medium low flame.

Now put vegetables, pineapple chunks and pineapple juice in sauce and mix it properly,

Then take out  fried fish on a serving dish, pour sweet & sour sauce on fish and serve hot with cooked rice.


Receta de pescado agridulce

El pescado agridulce es un pescado muy delicioso para comer. Es muy fácil de hacer en casa, es un plato favorito de los niños y de todo el mundo.

Ingredientes:
Para pescado:

Pescado medio kg

Harina para todo uso 1,5 cucharadas

Salsa de soja 1 cucharada

Para la salsa agridulce:

ajo machacado 1 cucharadita

Jengibre triturado 1 cucharadita

salsa de tomate 1 taza

Chile rojo en polvo media cucharadita

Pimienta blanca en polvo media cucharadita

Vinagre blanco 2 cucharadas

Salsa de soja 1 cucharada

Azúcar 1 cucharada

Caldo de pollo 1 taza

Harina para todo uso 2 cucharadas

Zanahoria picada 1

Pimiento en cubos 1

cubos de cebolla 2-3

Jengibre rallado 1/2 cucharadita

Tomate 2-3

Trozos de piña y jugo 1 lata

Agua 1.5 cucharadas

Sal al gusto

Aceite de sésamo 1 cucharadita

Aceite según sea requiera
Dirección:
Para el pescado: Limpie el pescado y córtelo en trozos del mismo tamaño.

Ahora agregue la salsa de soja y la harina para todo uso en un tazón, marine el pescado durante 30 minutos.

Después de 30 minutos de marinado, freír todos los trozos de pescado hasta que estén dorados.

Sacarlo sobre papel o pañuelo para que se absorba.

Para la salsa agridulce: caliente el aceite en una sartén, agregue el jengibre y la pasta de ajo.

Ahora ponga la salsa de tomate, el chile rojo en polvo y el azúcar y mezcle.

Luego poner caldo de pollo, pimienta blanca, vinagre blanco, salsa de soya y esperar a que hierva.

Ahora agregue harina de maíz con poca agua para espesar.

Ahora calienta el aceite en una sartén, pon el pimiento, el tomate, la cebolla y la zanahoria y cocina durante unos minutos a fuego medio bajo.

Ahora ponga las verduras, los trozos de piña y el jugo de piña en la salsa y mezcle bien,

Luego saque el pescado frito en un plato para servir, vierta la salsa agridulce sobre el pescado y sirva caliente con arroz cocido.

وصفة السمك الحلو والمر

يعتبر السمك الحلو والحامض من الأسماك اللذيذة للأكل ، ومن السهل جدًا تحضيره في المنزل ، فهو طبق مفضل للأطفال وفي جميع أنحاء العالم.

مكونات:

للأسماك:

سمك نصف كيلو

طحين لجميع الأغراض 1.5 ملعقة كبيرة

صلصة الصويا 1 ملعقة كبيرة

لتحضير الصلصة الحامضة والحلوة:

1 ملعقة صغيرة ثوم مهروس

مسحوق الزنجبيل 1 ملعقة صغيرة

كاتشب طماطم 1 كوب

مسحوق الفلفل الأحمر نصف ملعقة صغيرة

مسحوق الفلفل الأبيض نصف ملعقة صغيرة

خل أبيض 2 ملعقة كبيرة

صلصة الصويا 1 ملعقة كبيرة

سكر 1 ملعقة كبيرة

مرق دجاج 1 كوب

طحين لجميع الأغراض 2 ملعقة كبيرة

قطع الجزر 1

مكعبات الفليفلة 1

مكعبات البصل 2-3

1/2 ملعقة صغيرة من الزنجبيل المبشور

طماطم 2-3

قطع أناناس وعصير 1 علبة

ماء 1.5 ملعقة كبيرة

ملح للتذوق

زيت السمسم 1 ملعقة صغيرة

الزيت كما هو مطلوب
تبوك:
للأسماك: نظف السمك وقطّع السمك إلى قطع متساوية الحجم.

أضف الآن صلصة الصويا والدقيق متعدد الأغراض في وعاء ، وانقع السمك فيه لمدة 30 دقيقة.

بعد 30 دقيقة من النقع ، اقلي جميع قطع السمك حتى يصبح لونها بنياً ذهبياً.

أخرجه على ورق أو منديل لامتصاصه.

للصلصة الحامضة والحلوة: يُسخن الزيت في مقلاة يُضاف الزنجبيل ومعجون الثوم.

الآن نضع كاتشب الطماطم ومسحوق الفلفل الأحمر والسكر ويخلط.

ثم ضعي مرق الدجاج والفلفل الأبيض والخل الأبيض وصلصة الصويا وانتظري حتى الغليان.

أضف الآن دقيق الذرة مع القليل من الماء لزيادة السماكة.

الآن سخني الزيت في مقلاة ، ضعي الفليفلة والطماطم والبصل والجزر واطهيها لبضع دقائق على نار متوسطة منخفضة.

الآن نضع الخضار وقطع الأناناس وعصير الأناناس في الصلصة ونخلطهم جيداً ،

ثم نضع السمك المقلي في طبق التقديم ، ثم نسكب الصلصة الحلوة والحامضة على السمك وتقدم ساخنة مع الأرز المطبوخ.


wasfat alsamak alhulw walmuri
yuetabar alsamak alhulw walhamid min al'asmak alladhidhat lil'akl , wamin alsahl jdan tahdiruh fi almanzil , fahu tabaq mufadal lil'atfal wafi jamie 'anha' alealami.
mukawnatun:
lil'asmak:
samak nisf kilu
tuhin lijamie al'aghrad 1.5 mileaqat kabira
salsat alsuwya 1 mileaqat kabira
litahdir alsalsat alhamidat walhulwati:
1 mileaqat saghirat thawm mahrus
mashuq alzanjabil 1 mileaqat saghira
katshib tamatim 1 kub
mashuq alfulfil al'ahmar nisf mileaqat saghira
mashuq alfulfil al'abyad nisf mileaqat saghira
khulun 'abyad 2 mileaqat kabira
salsat alsuwya 1 mileaqat kabira
sukar 1 mileaqat kabira
marq dajaj 1 kub
tuhin lijamie al'aghrad 2 mileaqat kabira
qate aljazur 1
mukaeabat alfulayfilat 1
mukaeabat albasal 2-3
1/2 mileaqat saghirat min alzanjabil almabshur
tamatim 2-3
qate 'ananas waeasir 1 eulba
ma' 1.5 mileaqat kabira
milh liltadhawuq
zayt alsimsam 1 mileaqat saghira
alzayt kama hu matlub
tbuk:
lil'asmaki: nazaf alsamak wqtte alsamak 'iilaa qitae mutasawiat alhajmi.
'adif alan salsat alsuwya waldaqiq mutaeadid al'aghrad fi wiea' , wainqae alsamak fih limudat 30 daqiqatin.
baed 30 daqiqatan min alnaqe , aqili jamie qate alsamak hataa yusbih lawnuha bnyaan dhhbyaan.
'akhrajah ealaa waraq 'aw mindil liamtisasihi.
lilsalsat alhamidat walhulwati: yuskhn alzayt fi muqlat yudaf alzanjabil wamaejun althuwm.
alan nadae katshib altamatim wamashuq alfilfil al'ahmar walsukar wayukhlutu.
thuma diei marq aldajaj walfilfil al'abyad walkhali al'abyad wasalasat alsuwya wantaziri hataa alghilian.
'adif alan daqiq aldharat mae alqalil min alma' liziadat alsamakati.
alan sakhani alzayt fi miqlaat , daei alfulayfilat waltamatim walbasal waljuzur watihiha libide daqayiq ealaa nar mutawasitat munkhafidatin.
alan nadae alkhudar waqate al'ananas waeasir al'ananas fi alsalsat wanukhlituhum jydaan ,
thuma nadae alsamak almaqlia fi tabaq altaqdim , thuma naskub alsalsat alhulwat walhamidat ealaa alsamak watuqadim sakhinatan mae al'uruz almatbukhi.
Show less

Post a Comment

0 Comments