Palak Masoor ki Daal ka Salan
Palak masoor ki daal is very delicious salan.its a best combination of lentil with vegetable it has many nutritious benefit & very tasty to eat.note down recipe & must try at home.
Ingredients:
Masoor daal 2 .5 cup
Spinach 1 bunch
Green chilies 6-8
Chopped tomato 2-3
Ginger 1.5 tbsp
Garlic 4-6 cloves
Chopped onion 2 medium size
White cumin 1.5 tsp
Salt to taste
Masala powder 1.5tsp
Turmeric powder 1/2 tsp
Coriander leaves 1 cup
Oil as required
Direction:
First clean the daal and soak it in water more than half an hour ago.
Put a pan on the stove , add oil, add chopped onions, and stir fry it.
Now ginger, garlic, green chili and onion in the grinder, & fry it properly on medium low flame.
Add masalas in it with little water & fry for 10 more minutes.
Add chopped tomatoes ,& fry.
Now add palak & cook it for 15 minutes on medium low flame.
When the palak gets fried completely, add masoor ki daal & water.
Cover the pan & cook it on medium low flame until dal gets tender .
Add oil in a different pan with cumin seed & stir it .
Then put this oil in daal & cover
Add coriander leaves l
Cover it for 2 more minutes.
Take out the bowl .
Serve it with naan rice paratha or roti. With salad & raita.
Palak Masor ki Daal ka Salan
Palak masoor ki daal es un salan muy delicioso. Es la mejor combinación de lentejas con vegetales, tiene muchos beneficios nutritivos y es muy sabroso para comer. Anote la receta y debe probarla en casa.
Ingredientes:
Masoor daal 2 .5 taza
Espinacas 1 manojo
Chiles verdes 6-8
Tomate picado 2-3
Jengibre 1,5 cucharadas
Ajo 4-6 dientes
Cebolla picada 2 tamaño mediano
Comino blanco 1,5 cucharaditas
Sal al gusto
Masala en polvo 1.5 cucharaditas
Polvo de cúrcuma 1/2 cucharadita
Hojas de cilantro 1 taza
Aceite según sea requiera
Dirección:
Primero limpie el daal y sumérjalo en agua hace más de media hora.
Ponga una sartén en la estufa, agregue aceite, agregue las cebollas picadas y saltee.
Ahora el jengibre, el ajo, el chile verde y la cebolla en la picadora, y fríelos adecuadamente a fuego medio bajo.
Agregue masalas con poca agua y fría por 10 minutos más.
Añadir los tomates picados y freír.
Ahora agregue palak y cocínelo durante 15 minutos a fuego medio bajo.
Cuando el palak esté completamente frito, agregue masoor ki daal y agua.
Tape la cacerola y cocínela a fuego medio bajo hasta que el dal se ablande.
Agregue aceite en una sartén diferente con semillas de comino y revuélvalo.
Luego ponga este aceite en daal y cubra
Agregar hojas de cilantro l
Taparlo por 2 minutos más.
Saca el cuenco.
Sírvelo con arroz naan paratha o roti. Con ensalada y raita.
Palak Masoor ki Daal ka Salan
Palak masoor ki daal هو سلطة لذيذة للغاية ، فهو مزيج أفضل من العدس مع الخضار وله العديد من الفوائد الغذائية ولذيذ للغاية للأكل. لاحظ الوصفة ويجب أن تجربها في المنزل.
مكونات:
ماسور دل 2.5 كوب
سبانخ 1 حفنة
الفلفل الحار الأخضر 6-8
طماطم مقطعة 2-3
الزنجبيل 1.5 ملعقة كبيرة
4-6 فصوص ثوم
2 بصل مقطع متوسط الحجم
كمون أبيض 1.5 ملعقة صغيرة
ملح للتذوق
مسحوق ماسالا 1.5 ملعقة صغيرة
1/2 ملعقة صغيرة مسحوق الكركم
1 كوب كزبرة
الزيت كما هو مطلوب
اتجاه:
نظف الدال أولاً ونقعه في الماء منذ أكثر من نصف ساعة.
نضع مقلاة على الموقد ونضيف الزيت ونضيف البصل المفروم ونقلبها.
الآن الزنجبيل والثوم والفلفل الأخضر والبصل في المطحنة ، ويقلى بشكل صحيح على نار متوسطة منخفضة.
يُضاف الماسالا إليه مع القليل من الماء ويُقلى لمدة 10 دقائق أخرى.
أضيفي الطماطم المفرومة واقليها.
أضف الآن بالاك واطهيه لمدة 15 دقيقة على نار متوسطة منخفضة.
عندما يقلى البلاك تماما ، أضف ماسور كي داال والماء.
غطي المقلاة واطهيه على نار متوسطة منخفضة حتى ينضج دال.
يُضاف الزيت في مقلاة مختلفة مع بذور الكمون ويقلب.
ثم نضع هذا الزيت في الدال والغطاء
تضاف أوراق الكزبرة ل
قم بتغطيته لمدة دقيقتين إضافيتين.
اخرج الوعاء.
قدميها مع أرز نان براتا أو روتي. مع سلطة و ريتا.

Palak Masoor ki Daal ka Salan
Palak masoor ki daal hu sultat ladhidhat lilghayat , fahu mazij 'afdal min aleadas mae alkhudar walah aleadid min alfawayid alghidhayiyat waladhidh lilghayat lil'aklu. lahaz alwasfat wayajib 'an tujribaha fi almanzili.
mukawnatun:
masur dil 2.5 kub
sbanikh 1 hifna
alfulfil alharu al'akhdar 6-8
tamatim muqataeat 2-3
alzanjabil 1.5 mileaqat kabira
4-6 fasus thawm
2 basal maqtae mutawasit alhajm
kamun 'abyad 1.5 mileaqat saghira
milh liltadhawuq
mashuq masala 1.5 mileaqat saghira
1/2 mileaqat saghirat mashuq alkarkum
1 kub kazbira
alzayt kama hu matlub
atijahi:
nazaf aldaal awlaan wanaqaeah fi alma' mundh 'akthar min nisf saeatin.
nadae muqlatan ealaa almawqid wanudif alzayt wanudif albasal almafrum wanaqlibuha.
alan alzanjabil walthawm walfulfil al'akhdar walbasal fi almuthanat , wayuqlaa bishakl sahih ealaa nar mutawasitat munkhafidatin.
yudaf almasala 'iilayh mae alqalil min alma' wyuqla limudat 10 daqayiq 'ukhraa.
'udifi altamatim almafrumat waqiliha.
'adif alan balak watihih limudat 15 daqiqatan ealaa nar mutawasitat munkhafidatin.
eindama yuqlaa albalak tamaman ، 'adif masur kay daal walma'a.
ghatiy almiqlat watihih ealaa nar mutawasitat munkhafidat hataa yandaj dal.
yudaf alzayt fi miqlat mukhtalifat mae budhur alkamuwn wayaqliba.
thuma nadae hadha alzayt fi aldaal walghita'
tudaf 'awraq alkuzbarat l
qum bitaghtiatih limudat daqiqatayn 'iidafiatayni.
akhruj alwaea'a.
qadamiha mae 'arz nan brata 'aw ruti. mae sultat w rita.
Show less
0 Comments