Advertisement

Main Ad

Kashmiri Chicken Pulao

 

Kashmiri Chicken Pulao Recipe



Ingredients Of Kashmiri Chicken Pulao

  • 750 Gram Rice                                                5-6 Raisins

  • 1.5 cup Yogurt                                                7-8 cloves Garlic, chopped

  • 3 tbsp Desi ghee                                            1.5 cup Yogur

  • 2 cup Onion, sliced                                        8-10 Green chillies, chopped                                    

  • 2 tsp Coriander seed powder                      2 tbsp Desi ghee

  • 2 cup Onion, sliced                                       2 tsp Coriander powder

  • 2 tsp Coriander seed powder                      4-5 pods Green cardamom

  • 1.25 tsp Red chilli powder                            4-5 sticks Cinnamon

  • 1 Ginger, finely chopped                               2 tsp Mace

  • Cooking oil                                                      1.5 teaspoon black paper grounded                                                

  • Few Black pepper corn

  • Salt & water

  • 8-10 Green chillies, chopped

  •     

  • How to Make Kashmiri Chicken Pulao



  • 1.Take rice, wash it properly and soak it in some water for 25 minutes.

  • 2.Take 8-10chicken thighs and cut it into even size pieces

  • 3.Now wash these pieces well and drain the excessive water out, nicely.

  • 4.Take 1.5 cup of yogurt and add salt, 1.25 tsp red chilli powder, 1 tsp turmeric powder, 2 tsp coriander seed powder and 1 tsp black pepper powder

  • 5.Mix the yogurt nicely and keep it aside.

  • 6.Heat 2 tbsp desi ghee in a pan, add 7-8 cloves of garlic, add 8-10 cloves, a cup of onions and saute.

  • 7.Now add the ginger and 8-10 green chillies and saute.

  • 8.Now add the whisked yogurt mixture and saute well.

  • 9.Cook for a few minutes and once aroma comes just, add the chicken pieces.

  • 10.Add some salt too at this stage.

  • 11.Cook for a minute and add 3 cups of water and leave it to boil. .

  • 12.Let it cooked for a couple of minutes. When the chicken is cooked, add the rice to the chicken and allow it to cook.

  • 13.Gently stir the rice because basmati after soaking becomes very fragile.

  • 14.Once the rice is cooked, serve hot.

U will definitely love it guys because its hot & tasty..Tc

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

pulao de Cachemira



 Ingredientes de pollo pulao de Cachemira,750 gramos de arroz 5-6

1.5 taza de yogur 7-8 dientes de ajo, picado,3 cucharadas de Desi ghee 1.5 taza de yogur,2 tazas de cebolla, en rodajas 8-10 chiles verdes, picados,2 cucharaditas de polvo de semillas de cilantro 2 cucharadas de ghee de Desi ,2 tazas de cebolla, en rodajas 2 cucharaditas de cilantro en polvo,2 cucharaditas de polvo de semillas de cilantro 4-5 vainas de cardamomo verde,1,25 cucharaditas de chile rojo en polvo 4-5 barras de canela,1 jengibre, finamente picado 2 cucharaditas de macis,Aceite de cocina 1,5 cucharadita de papel negro molido,Pocos maíz de pimienta negra,Agua salada 8-10 chiles verdes picados Cómo hacer pulao de pollo con cachemira,



1.Tome arroz, lávelo bien y déjelo en remojo en un poco de agua durante 25 minutos .

2.Tome de 8 a 10 muslos de pollo y córtelos en trozos de tamaño uniforme

3. Ahora lave bien estas piezas y drene bien el exceso de agua.

4.Tome 1,5 taza de yogur y agregue sal, 1,25 cucharaditas de chile rojo en polvo, 1 cucharadita de cúrcuma en polvo, 2 cucharaditas de semillas de cilantro en polvo y 1 cucharadita de pimienta negra en polvo.

5. Mezcle bien el yogur y déjelo a un lado.

6. Caliente 2 cucharadas de desi ghee en una sartén, agregue 7-8 dientes de ajo, agregue 8-10 dientes, una taza de cebollas y saltee.

7.Ahora agregue el jengibre y 8-10 chiles verdes y saltee.

8.Ahora agregue la mezcla de yogur batido y saltee bien.

9. Cocine por unos minutos y una vez que salga el aroma, agregue los trozos de pollo.

10.Agregue un poco de sal también en esta etapa.

11. Cocine por un minuto y agregue 3 tazas de agua y déjela hervir. .

12.Dejar cocer un par de minutos. Cuando el pollo esté cocido, agregue el arroz al pollo y deje que se cocine.

13. Revuelva suavemente el arroz porque el basmati después de remojarlo se vuelve muy frágil.

14.Una vez cocido el arroz, sírvelo caliente.

Definitivamente te encantará chicos porque es picante y sabroso.

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

وصفة بولاو الدجاج الكشميري

 

مكونات بولاو الدجاج الكشميري 750 جرام أرز 5-6 زبيب 1.5 كوب زبادي 7-8 فصوص ثوم مفروم 3 ملاعق كبيرة سمن دسم 1.5 كوب زبادي 2 كوب بصل مقطع 8-10 فلفل أخضر مفروم 2 ملعقة صغيرة مسحوق بذور الكزبرة 2 ملعقة كبيرة سمن 2 كوب بصل مقطع إلى شرائح 2 ملعقة صغيرة مسحوق كزبرة 2 ملعقة صغيرة مسحوق بذور الكزبرة 4-5 حبات هيل أخضر 1.25 ملعقة صغيرة من مسحوق الفلفل الأحمر 4-5 أعواد قرفة 1 زنجبيل مفروم ناعماً 2 ملعقة صغيرة صولجان زيت الطهي 1.5 ملعقة صغيرة مطحون ورق أسود قليل من ذرة الفلفل الأسود ماء مالح 8-10 فلفل أخضر مفروم كيفية صنع بولاو الدجاج الكشمير 1- نأخذ الأرز ونغسله جيداً ونقعه في بعض الماء لمدة 25 دقيقة. 2. خذ 8-10 أفخاذ سميكة وقطعيها إلى قطع متساوية الحجم 3.الآن اغسل هذه القطع جيدًا وصفي المياه الزائدة بلطف. 4- خذ 1.5 كوب من الزبادي وأضف الملح ، 1.25 ملعقة صغيرة من مسحوق الفلفل الأحمر ، 1 ملعقة صغيرة من مسحوق الكركم ، 2 ملعقة صغيرة من مسحوق بذور الكزبرة و 1 ملعقة صغيرة من مسحوق الفلفل الأسود 5- اخلطي الزبادي جيدًا واتركيه جانبًا. 6. سخني ملعقتين كبيرتين من السمن في مقلاة ، أضيفي 7-8 فصوص من الثوم ، أضيفي 8-10 فصوص ، كوب بصل واقلي. 7- الآن أضيفي الزنجبيل و8-10 حبات فلفل أخضر واقلي. 8- الآن أضيفي خليط الزبادي المخفوق واقليهم جيداً. 9- اطهيه لبضع دقائق وبمجرد أن تأتي الرائحة ، أضيفي قطع الدجاج. 10- أضف بعض الملح أيضًا في هذه المرحلة. 11- اطبخي لمدة دقيقة وأضيفي 3 أكواب من الماء واتركيها حتى تغلي. . 12- اتركها تنضج لبضع دقائق. عندما ينضج الدجاج ، نضيف الأرز إلى الدجاج ونتركه ينضج. 13. يقلب الأرز برفق لأن البسمتي بعد النقع يصبح هشًا جدًا. 14- بمجرد أن ينضج الأرز ، قدمه ساخناً. بالتأكيد ستحبها يا رفاق لأنها ساخنة ولذيذة .. ح
wasfat bulaw aldajaj alkashmiriu

mukawinat bulaw aldajaj alkashmiriu
750 jiram 'arz 5-6 zabib
1.5 kub zibadi 7-8 fusus thawm mafrum
3 malaeiq kabirat saman dasm 1.5 kub zibadi
2 kub basal maqtae 8-10 falafal 'akhdar mafrum
2 mileaqat saghirat mashuq budhur alkuzbarat 2 mileaqat kabirat saman
2 kub basal muqtae 'iilaa sharayih 2 mileaqat saghirat mashuq kazbara
2 mileaqat saghirat mashuq budhur alkuzbarat 4-5 habaat hil 'akhdar
1.25 mileaqat saghirat min mashuq alfulfil al'ahmar 4-5 'aewad qurfa
1 zanjabil mafrum naemaan 2 mileaqat saghirat sawlajan
zayt altahy 1.5 mileaqat saghirat mathun waraq 'aswad
qalil min dharat alfilfil al'aswad
ma' malih
8-10 falafal 'akhdar mafrum



kayfiat sane bulaw aldajaj alkashmirii
1- nakhudh al'uruz wanughsiluh jydaan wanaqaeah fi baed alma' limudat 25 daqiqatin.
2. khudh 8-10 'afkhadh samikat waqataeiha 'iilaa qitae mutasawiat alhajm
3.alan aghsil hadhih alqitae jydan wasfay almiah alzaayidat balutaf.
4- khudh 1.5 kub min alzabadi wa'adf almilh , 1.25 mileaqat saghirat min mashuq alfulfil al'ahmar , 1 mileaqat saghirat min mashuq alkurkum , 2 mileaqat saghirat min mashuq budhur alkuzbarat w 1 mileaqat saghirat min mashuq alfilfil al'aswad
5- akhliti alzabadi jydan watrikiah janban.
6. sakhani mileaqatayn kabiratayn min alsaman fi miqlat , 'adifi 7-8 fusus min althawm , 'adifi 8-10 fusus , kub basal waqili.
7- alan 'adifi alzanjabil wa8-10 habaat falfil 'akhdar waqili.
8- alan 'adifi khalit alzibadi almakhfuq waqilihim jydaan.
9- atahayh libide daqayiq wabimujarad 'an tati alraayihat , 'adifi qitae aldajaji.
10- 'adif baed almulih aydan fi hadhih almarhalati.
11- atbakhi limudat daqiqat wa'adifi 3 'akwab min alma' watrikiha hataa taghli. .
12- atrukha tundaj libide daqayiqa. eindama yundaj aldajaj , nudif al'uruza 'iilaa aldajaj wanatrukuh yandaju.
13. yaqlib al'uruz birifq li'ana albasmati baed alnaqe yusbih hshan jdan.
14- bimujarad 'an yandaj al'uruzu , qadamah sakhnaan.
bialtaakid satuhibuha ya rifaq li'anaha sakhinat waladhidha .. h


    

 

 






T




Post a Comment

1 Comments