Advertisement

Main Ad

Matar pulao(English, Spanish, Arabic Languags)

 

Matar pulao 

Matar Pulao is tasty dish.& It's eaten more then any other dish .anybody can afford it,its very simple and easy to cook not a roket science anybody can cook it with home available masalas easly.it has also many methods to cook ,I am sharing my recipe with you.si let's start ,

ingredients 

Rice 1 kg approximately 7- 8 tea cups medium

Peas 2 cups 

Onions 3-4

Green chilies 8-10

Cloves 8-12

Black cardamom 3

Green cardamom 4

Red chili powder 1.5 tbsp

Black pepper 1.5 tsp

Salt to taste

Yogurt 1 cup

Oil as required

Direction:

Soak rice in water for 2 hours if rice are Sela,otherwise half hour is enough for basmati rice.

Now  put chopped onion & stir fry. 

Now put yougurt & fry it

Now add peas & ginger garlic paste ,f ,stir fry

Now put green chilies, white pepper, cloves, green cardamom, black cardamom and roast for few minutes.

Now add water & cover it.

When water start boiling add soaked rice & 

Cooked on medium high flame.

When water dries ,slow down flame to minimum & cover it ,as no stream can come out of the pan.

Open after 20 minutes.

Served with green chatni or salad

....................................................................................................................................................................


Matar pulao Matar Pulao es un plato sabroso. Se come más que cualquier otro plato. Cualquiera puede permitírselo, es muy simple y fácil de cocinar. Estoy compartiendo mi receta contigo. Si comencemos, ingredientes

Arroz 1 kg aproximadamente

7- 8 tazas de té medioGuisantes 2 tazas Cebollas 3-4

Chiles verdes 8-10 Dientes 8-12 cardamomo negro 3 cardamomo verde 4 Chile rojo en polvo 1,5 cucharadas Pimienta negra 1,5 cucharaditas Sal al gusto Yogur 1 taza Aceite según sea requiera

Dirección:

Remoje el arroz en agua durante 2 horas si el arroz es Sela, de lo contrario, media hora es suficiente para el arroz basmati. Ahora ponga la cebolla picada y saltee. Ahora pon yogur y fríelo. Ahora agregue guisantes y pasta de jengibre y ajo, f, saltee Ahora ponga chiles verdes, pimienta blanca, clavo,

cardamomo verde, cardamomo negro y ase por unos minutos.

Ahora agregue agua y cúbralo. Cuando el agua empiece a hervir añadir arroz remojado y Cocinado a fuego medio alto. Cuando el agua se seque, reduzca la llama al mínimo y cúbrala, ya que no puede salir ningún chorro de la sartén. Abierto después de 20 minutos. Servido con chatni verde o ensalada .................................................... .................................................... ....................................................

مطر بولاو مطر بولاو هو طبق لذيذ ، ويؤكل أكثر من أي طبق آخر ، ويمكن لأي شخص تحمل كلفته ، إنه بسيط جدًا وسهل الطهي ، ولا يمكن لأي شخص طهيه باستخدام ماسالا متاح بالمنزل بسهولة. أشارككم وصفتي ، فلنبدأ ، مكونات أرز 1 كغ تقريباً 7-8 فناجين شاي وسط 2 كوب بازلاء 3-4 البصل الفلفل الحار الأخضر 8-10 القرنفل 8-12 الهيل الأسود 3 الهيل الأخضر 4 مسحوق الفلفل الأحمر 1.5 ملعقة كبيرة فلفل أسود 1.5 ملعقة صغيرة ملح للتذوق زبادي 1 كوب الزيت كما هو مطلوب
اتجاه: نقع الأرز في الماء لمدة ساعتين إذا كان الأرز سلعة وإلا نصف ساعة تكفي لأرز البسمتي. الآن نضع البصل المفروم ويقلب. الآن نضع الزبادي وتقلى أضف الآن البازلاء والزنجبيل معجون الثوم ، و يقلب الآن نضع الفلفل الأخضر الحار والفلفل الأبيض والقرنفل والهيل الأخضر والهيل الأسود ونحمصها لبضع دقائق. الآن أضف الماء وقم بتغطيته. عندما يبدأ الماء في الغليان أضيفي الأرز المنقوع و مطبوخ على نار متوسطة عالية. عندما يجف الماء ، قم بإبطاء اللهب إلى الحد الأدنى وقم بتغطيته ، حيث لا يمكن أن يخرج أي تيار من المقلاة. افتح بعد 20 دقيقة. تقدم مع الشاتني الخضراء او السلطة


matar bulaw matar bulaw hu tabaq ladhidh , wayukal 'akthar min 'ayi tabaq akhar , wayumkin li'ayi shakhs tahmil kulfatah , 'iinah basit jdan wasahl altahy , wala yumkin li'ayi shakhs tahyah biastikhdam masalan mutah bialmanzil bisuhulatin. 'usharikukum wasfati , falnabda , mukawinat 'arazu 1 kagh tqrybaan 7-8 fanajin shay wast 2 kub bazla' 3-4 albasal alfulfil alharu al'akhdar 8-10 alquranful 8-12 alhayl al'aswad 3 alhayl al'akhdar 4 mashuq alfulfil al'ahmar 1.5 mileaqat kabira falafl 'aswad 1.5 mileaqat saghira milh liltadhawuq zibadi 1 kub alzayt kama hu matlub atijahi: naqe al'uruzi fi alma' limudat saeatayn 'iidha kan al'uruzu sileatan wa'iilaa nisf saeat takfi la'arz


albasmati. alan nadae albasal almafrum wayaqliba. alan nadae alzabadia watuqlaa 'adif alan albazala' walzanjabil maejun althawm , w yaqlib alan nadae alfilfil al'akhdar alhara walfilfil al'abyad walquranfil walhil al'akhdar walhil al'aswad wanahmasuha libide daqayiqi. alan 'adif alma' waqum bitaghtiatihi. eindama yabda alma' fi alghalyan 'adifay al'aruzi almanque w matbukh ealaa nar mutawasitat ealiatin. eindama yajif alma' , qum bi'iibta' allahab 'iilaa alhadi al'adnaa waqum bitaghtiatih , hayth la yumkin 'an yakhruj 'ayu tayaar min almiqlati. aiftah baed 20 daqiqatin. taqadam mae alshaatni alkhadra' aw alsulta Show less . .


.

Post a Comment

1 Comments