Kaddu Channay ki Daal Recipe
Kaduu Channay ki Daal is very delicious recipe which everybody loves, combination of these two things make an excellent taste.its simple & easy recipe every body can make it at home.so let's start the recipe.
Ingredients
Kaddu half kg
Channay ki Daal half kg
Onion 2 chopped
Garlic paste 1.5tsp
Ginger paste 1 tsp
Tomatoes 2-3
Green chilies 6-7
Cumin seeds 1 tsp
Corriender powder 1.5 tsp
Red chilies 1tsp
Turmeric powder half tsp
Garam masala 1 tsp
Oil 1.5 cup.
Salt as taste
Method
First of all clean the Daal & soak in water & cut the kaddu in cubes.
Now put pan on stove add oil & cumin seeds & stir fry.
Now add ginger garlic paste fry it.
Add all masalas with little water and fry them 10 minutes.
Now add chopped tomatoes,green chillies & cover it.
Cook it on medium low flame for 10 minutes until tomatoes get tender.
Now add kaddu cubes in it & mix properly.
Then add Channay ki Daal & required water to cook properly.
If you are cooking in pressure cooker then close the lid for 10 minutes & pressure it.
If you are cooking in pan then it will take 30 -40 minutes on medium low flame to cook completely.
Now sprinkle garam masala & corriender leaves for garnishing.
Serve it roti or naan .
Receta Kaddu Channay ki Daal
Kaduu Channay ki Daal es una receta muy deliciosa que a todos les encanta, la combinación de estas dos cosas hace un excelente sabor. Es una receta simple y fácil que todos pueden hacer en casa. Así que comencemos con la receta.
Ingredientes
Kaddu medio kg
Channay ki Daal medio kg
Cebolla 2 picada
Pasta de ajo 1,5 cucharaditas
Pasta de jengibre 1 cucharadita
Tomates 2-3
Chiles verdes 6-7
Semillas de comino 1 cucharadita
Corriender en polvo 1,5 cucharaditas
chiles rojos 1 cucharadita
Cúrcuma en polvo media cucharadita
Garam masala 1 cucharadita
Aceite 1.5 taza.
Sal como sabo
Método
En primer lugar, limpie el Daal y sumérjalo en agua y corte el kaddu en cubos.
Ahora ponga la sartén en la estufa, agregue aceite y semillas de comino y saltee.
Ahora agregue la pasta de ajo y jengibre y fríalo.
Añadir todas las masalas con poca agua y sofreírlas 10 minutos.
Ahora agregue los tomates picados, los chiles verdes y cúbralo.
Cocine a fuego medio bajo durante 10 minutos hasta que los tomates estén tiernos.
Ahora agregue cubos de kaddu y mezcle correctamente.
Luego agregue Channay ki Daal y el agua requerida para cocinar correctamente.
Si está cocinando en una olla a presión, cierre la tapa durante 10 minutos y presiónela.
Si está cocinando en una sartén, tardará entre 30 y 40 minutos a fuego medio bajo en cocinarse por completo.
Ahora espolvorea garam masala y hojas de corriender para decorar.
Sírvelo roti o naan.
وصفة Kaddu Channay ki Daal
Kaduu Channay ki Daal هي وصفة لذيذة للغاية يحبها الجميع ، مزيج من هذين الأمرين يعطي مذاقًا ممتازًا ، وصفتها البسيطة والسهلة يمكن لكل شخص تحضيرها في المنزل ، لذلك لنبدأ الوصفة.
مكونات
قدو نصف كيلو
Channay ki Daal نصف كيلو
2 بصل مقطع
معجون ثوم 1.5 ملعقة صغيرة
معجون الزنجبيل 1 ملعقة صغيرة
الطماطم 2-3
الفلفل الحار الأخضر 6-7
بذور الكمون 1 ملعقة صغيرة
مسحوق كوريندر 1.5 ملعقة صغيرة
الفلفل الأحمر 1 ملعقة صغيرة
مسحوق الكركم نصف ملعقة صغيرة
جارام ماسالا 1 ملعقة صغيرة
زيت 1.5 كوب.
ملح حسب الذوق
طريقة
بادئ ذي بدء ، نظف الدال ونقعه في الماء ونقطع الكادو إلى مكعبات.
الآن نضع المقلاة على الموقد ونضيف الزيت وبذور الكمون ونقلب.
أضيفي الآن معجون الثوم والزنجبيل اقليه.
نضيف كل حبات الماسالا مع القليل من الماء ونقليها لمدة 10 دقائق.
أضف الآن الطماطم المفرومة والفلفل الأخضر وقم بتغطيتها.
اطهيه على نار متوسطة منخفضة لمدة 10 دقائق حتى تنضج الطماطم.
أضف الآن مكعبات kaddu فيه وامزج بشكل صحيح.
ثم أضف Channay ki Daal والماء المطلوب للطهي بشكل صحيح.
إذا كنت تطبخ في قدر الضغط ، أغلق الغطاء لمدة 10 دقائق واضغط عليه.
إذا كنت تطبخ في المقلاة ، فسوف يستغرق الأمر من 30 إلى 40 دقيقة على نار متوسطة منخفضة حتى تنضج تمامًا.
الآن رشي أوراق Garam Masala و Corriender للتزيين.
قدميها روتي أو نان.
wasfat Kaddu Channay ki Daal
Kaduu Channay ki Daal hi wasfat ladhidhat lilghayat yuhibuha aljamie , mazij min hadhayn al'amarayn yueti mdhaqan mmtazan , wasafatha albasitat walsahlat yumkin likuli shakhs tahdiruha fi almanzil , lidhalik linabda alwasfata.
mukawinat
qudw nisf kilu
Channay ki Daal nisf kilu
2 basal maqtae
maejun thawm 1.5 mileaqat saghira
maejun alzanjabil 1 mileaqat saghira
altamatim 2-3
alfulfil alharu al'akhdar 6-7
budhur alkamuwn 1 mileaqat saghira
mashuq kurindar 1.5 mileaqat saghira
alfulfil al'ahmar 1 mileaqat saghira
mashuq alkarkum nisf mileaqat saghira
jaram masala 1 mileaqat saghira
zayt 1.5 kub.
mulh hasab aldhawq
tariqa
badi dhi bad' , nuzaf aldaal wanaqaeah fi alma' wanaqtae alkadu 'iilaa mukaeabati.
alan nadae almiqlat ealaa almawqid wanudif alzayt wabudhur alkamuwn wanaqilba.
'udifi alan maejun althawm walzanjabil aqilihi.
nudif kula habaat almasala mae alqalil min alma' wanuqiliha limudat 10 daqayiqa.
'adif alan altamatim almafrumat walfilfil al'akhdar waqum bitaghtiatiha.
atihayh ealaa nar mutawasitat munkhafidat limudat 10 daqayiq hataa tundaj altamatima.
'adif alan mukaeabat kaddu fih wamzuj bishakl sahihin.
thuma 'udif Channay ki Daal walma' almatlub liltahy bishakl sahihin.
'iidha kunt tatbakh fi qadr aldaght , 'aghliq alghita' limudat 10 daqayiq wadght ealayhi.
'iidha kunt tatbakh fi almiqlaat , fasawf yastaghriq al'amr min 30 'iilaa 40 daqiqatan ealaa nar mutawasitat munkhafidat hataa tundaj tmaman.
alan rashi 'awraq Garam Masala w Corriender liltazyini.
qadamayha ruti 'aw nan.
Show less
0 Comments