Gola Kabab
Gola Kabab is very famous BBQ dish.it is part of every big event,it's very delicious & very tasty.it can be cooked by many ways my way of making Gola kabab is given below.
Ingredients:
Mince 1.5 kg
Garlic paste 1.5 tbsp
Ginger paste 1.5 tbsp
Raw papaya paste 1.5 tbsp
Onion finely chopped 3-4
Green chilies chopped 4-8
Yogurt 1/2 cup
Salt to taste
Red chili powder 2 tbsp
White cumin powder 1.5 tsp
Origano half tsp
Mastered paste 1 tsp
Corn powder 2 table spoon
Peprika powder 1 tsp
Whole coriander 1.5 tsp
Bbq powder 1.5 table spoon
All spice powder 1.,5 tbsp
Oil 2 tbsp
Direction:
Take a big bowl add mince, garlic paste. ginger paste, raw papaya paste, pep rt Ika powder,oregano ,mustard paste,onion, green chilies, yogurt, salt, red chili powder , cumin, coriander, all spice powder and oil in a chopper and chop it properly .
Then add mince in fridge for 4-5 hours.
Now make round kabab and skew them.
Now bbq it on coal and spread little butter or ghee with cloth.
When Golden brown, take out in dish and serve with onions rings, green chatni chutneys and paratha or naan.or rice.
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
جولا كباب جولا كباب هو طبق شواء مشهور جدًا ، إنه جزء من كل حدث كبير ، إنه لذيذ جدًا ولذيذ جدًا. يمكن طهيه بعدة طرق. مكونات: مفروم 1.5 كجم معجون الثوم 1.5 ملعقة كبيرة معجون الزنجبيل 1.5 ملعقة كبيرة معجون البابايا الخام 1.5 ملعقة كبيرة بصل مفروم ناعم 3-4 الفلفل الحار الأخضر المفروم 4-8 1/2 كوب زبادي ملح للتذوق مسحوق الفلفل الأحمر 2 ملعقة كبيرة مسحوق الكمون الأبيض 1.5 ملعقة صغيرة اوريجانو نصف ملعقة شاي معجون متقن 1 ملعقة صغيرة 2 ملاعق طعام من مسحوق الذرة مسحوق بيبريكا 1 ملعقة صغيرة كزبرة كاملة 1.5 ملعقة صغيرة مسحوق باربيكيو 1.5 ملعقة مائدة جميع مسحوق التوابل 1.، 5 ملاعق كبيرة زيت 2 ملعقة كبيرة
اتجاه: نأخذ وعاء كبير يضاف إليه اللحم المفروم والثوم. معجون الزنجبيل ، معجون البابايا الخام ، مسحوق البيب آر تي إيكا ، الزعتر ، معجون الخردل ، البصل ، الفلفل الأخضر ، الزبادي ، الملح ، مسحوق الفلفل الأحمر ، الكمون ، الكزبرة ، مسحوق التوابل والزيت في مفرمة ويقطع بشكل صحيح. ثم أضيفي اللحم المفروم في الثلاجة لمدة 4-5 ساعات. الآن اصنع كباب دائري وشويهم. الآن اشويها على الفحم وادهني القليل من الزبدة أو السمن بقطعة قماش. عندما يصبح لونها بنياً ذهبياً ، أخرجيها في طبق وقدميها مع حلقات البصل وصلصة الشاتني الخضراء والبراثا أو نان أو الأرز. ،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،، ،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،، ،،،،،،،،،،،،،،
2 Comments
Good & easy
ReplyDeleteWow wow........ wonderful and delicious......👏👏💯💯
ReplyDelete