Advertisement

Main Ad

Baingan Ka Bharta(English,Spanish,Arabic Languages)


Baingan Ka Bharta

Baingan Ka Bharta is aVery delicious vegetable dish.it is very easy to make eggplant is very useful for male female both.there are many ways & many vegetables which can b cooked with this vegetable.

Ingredients:

Eggplants half kg

Ginger paste 1.5 tsp

Garlic paste 1.5 tsp Onion finely chopped 3-4

Tomatoes chopped 4-5

Green chilies chopped 4-8

Cumin powder 1.5 tsp

Red chili powder 1.25 tsp

Turmeric 1/2 tsp

Coriander powder 1.5 tsp

Whole spice powder (Garam masala powder) 1 tsp

Yogurt 250 gm

Salt to taste

Oil as required

Coriander leaves chopped for garnish 1 cup

Method:

For making bharta of egg plant we need to boil it or steam it in covered pan or in oven.

After steaming or boiling let it cool & peel off it's skin carefully.

After peeling off skin mash it with fork or beater.

Now put oil in pan add chopped onions.

Fry onion after 3-4 minutes of frying add ginger garlic paste in it & stir fry.

Now put red chili powder, coriander powder, cumin powder, turmeric, whole spice powder and salt.

Then Mix it properly & add yougurt & mix again.

Now add mashed eggplants and mix it n

Properly.

Now fry it on medium high  flame for 10 to 15 minutes.

Now sprinkle corriender leaves & green chillies & cover it's lid.

Now serve with parathA or chapati ,naan.

Baingan Ka Bharta

Baingan Ka Bharta es unPlato de verduras muy delicioso. Es muy fácil de hacer. La berenjena es muy útil tanto para hombres como para mujeres. Hay muchas maneras y muchas verduras que se pueden cocinar con esta verdura.

Ingredientes:

Berenjenas medio kg

Pasta de jengibre 1,5 cucharaditas

Pasta de ajo 1,5 cucharaditas

Cebolla finamente picada 3-4

Tomates picados 4-5

Chiles verdes picados 4-8

Comino en polvo 1,5 cucharaditas

Chile rojo en polvo 1.25 cdta.

Cúrcuma 1/2 cucharadita

Cilantro en polvo 1,5 cucharaditas

Especias enteras en polvo (Garam masala en polvo) 1 cucharadita

yogur 250 gr

Sal al gusto

Aceite según sea requiera

Hojas de cilantro picadas para decorar 1 taza

Método:

Para hacer bharta de berenjena, debemos hervirla o cocinarla al vapor en una sartén tapada o en el horno.

Después de cocerlo al vapor o hervirlo, déjelo enfriar y quítele la piel con cuidado.

Después de pelar la piel, macháquela con un tenedor o un batidor.

Ahora ponga aceite en la sartén y agregue las cebollas picadas.

Freír la cebolla después de 3-4 minutos de freír, agregar pasta de jengibre y ajo y saltear.

Ahora ponga chile rojo en polvo, cilantro en polvo, comino en polvo, cúrcuma, especias enteras en polvo y sal.

Luego mézclelo correctamente y agregue yogur y mezcle nuevamente.

Ahora agregue puré de berenjenas y mezcle n

Adecuadamente.

Ahora fríelo a fuego medio alto durante 10 a 15 minutos.

Ahora espolvorea hojas de corriender y chiles verdes y cubre la tapa.

Ahora sirva con parathA o chapati, naan.


بينجان كا بهارتا

Baingan Ka Bharta هو ملف

طبق خضار لذيذ جدا.من السهل جدا جعل الباذنجان مفيد جدا للذكور على حد سواء.هناك العديد من الطرق والعديد من الخضروات التي يمكن طهيها مع هذه الخضار.

مكونات:

باذنجان نصف كيلو

معجون الزنجبيل 1.5 ملعقة صغيرة

معجون الثوم 1.5 ملعقة صغيرة

بصل مفروم ناعم 3-4

طماطم مقطعة 4-5

الفلفل الحار الأخضر المفروم 4-

مسحوق الكمون 1.5 ملعقة صغيرة

مسحوق الفلفل الأحمر 1.25 ملعقة صغيرة

1/2 ملعقة صغيرة كركم

مسحوق الكزبرة 1.5 ملعقة صغيرة

مسحوق بهارات كاملة (مسحوق جارام ماسالا) 1 ملعقة صغيرة

زبادي 250 جم

ملح للتذوق

الزيت كما هو مطلوب

1 كوب كزبرة مقطعة للتزيين

طريقة:

لصنع بهارتا الباذنجان نحتاج إلى غليها أو تبخيرها في مقلاة مغطاة أو في الفرن.

بعد التبخير أو الغليان ، اتركيها تبرد وتقشر الجلد بعناية.

بعد تقشير الجلد اهرسيه بالشوكة أو المخفقة.

الآن نضع الزيت في المقلاة ونضيف البصل المفروم.

يقلى البصل بعد 3-4 دقائق من القلي ويضاف الزنجبيل والثوم ويقلب.

الآن نضع مسحوق الفلفل الأحمر ومسحوق الكزبرة ومسحوق الكمون والكركم ومسحوق التوابل الكامل والملح.

ثم امزجها بشكل صحيح وأضف الزبادي واخلطها مرة أخرى.

أضف الآن الباذنجان المهروس واخلطه ن

بصورة صحيحة.

اقليها الآن على نار متوسطة عالية لمدة 10 إلى 15 دقيقة.

الآن رش أوراق الكوريندر والفلفل الأخضر وقم بتغطية الغطاء.

قدمه الآن مع باراثا أو تشاباتي ، نان.


binjan ka baharta

Baingan Ka Bharta hu milafuntabaq khadar ladhidh jada.min alsahl jidana jaeal albadhinjan mufid jidana lildhukur ealaa hadi sawa'i.hunak aleadid min alturuq waleadid min alkhadrawat alati yumkin tahyuha mae hadhih alkhadari.

mukawnatun:

biadhinjan nisf kilu

maejun alzanjabil 1.5 mileaqat saghira

maejun althawm 1.5 mileaqat saghira

basal mafrum naeim 3-4

tamatim muqataeat 4-5

alfulfil alharu al'akhdar almafrum 4-8

mashuq alkamuwn 1.5 mileaqat saghira

mashuq alfulfil al'ahmar 1.25 mileaqat saghira

1/2 mileaqat saghirat karukum

mashuq alkuzbarat 1.5 mileaqat saghira

mashuq biharat kamila (mashuq jaram masala) 1 mileaqat saghira

zubadi 250 jim

milh liltadhawuq

alzayt kama hu matlub

1 kub kazbirat muqataeat liltazyin

tariqatu:

lisune baharta albadhinjan nahtaj 'iilaa ghaliiha 'aw tabkhiriha fi miqlat mughataat 'aw fi alfiran.

baed altabkhir 'aw alghalyan , atrikiha tabrud watuqashir aljild bieinayatin.

baed taqshir aljild ahrsih bialshawkat 'aw almukhafaqati.

alan nadae alzayt fi almiqlat wanudif albasal almafrum.

yaqlaa albasal baed 3-4 daqayiq min alqaliyi wayudaf alzanjabil walthawm wayaqliba.

alan nadae mashuq alfilfil al'ahmar wamashuq alkazbarat wamashuq alkamuwn walkurkum wamashuq altawabil alkamil walmulhi.

thuma amzujha bishakl sahih wa'adf alzabadi wakhlitha maratan 'ukhraa.

'adif alan albadhinjan almahrus wakhlath n

bisurat sahihatin.

aqiliha alan ealaa nar mutawasitat ealiat limudat 10 'iilaa 15 daqiqatin.

alan rash 'awraq alkurindar walfilfil al'akhdar waqum bitaghtiat alghita'i.

qadamah alan mae baratha 'aw tishabati , nan.

Show less

More about this source textSource text required for additional translation information

Send feedback

Side panels

Post a Comment

1 Comments