Keema Matar
Keema mator is very popular dish of most of the people,most importantly it can b cooked at
home any time by using your kitchen masala ingredients easily in a hour or so .fresh peas
available in winter season in Pakistan or matar available easily but it has less taste as frozen .
‘Ingredients of Keema Matar
1 Kg meat (minced)
Half kg green peas (shelled)
1/2 cup oil,1.5 tsp cumin seeds
6 Clove, 2 -3 piece small cinnamon,
5 Peppercorns,2 Black cardamom (seeds)
3 Bay leaves,1.5 cup onions, grated
1 tsp ginger past,1.5 tsp garlic paste
3 cups tomatoes, chopped,to taste salt
2tbsp coriander powder,1/2 tsp turmeric
2 tsp chilli powder,2 tbsp coriander leaves, chopped
How to Make Keema Matar
1.Heat the oil in a frying pan and add the cumin seeds, cloves, cinnamon, peppercorn, cardamom and bay leaves.
2.When the seeds start to brown , add garlic, ginger and onions, and stir-fry till the fat separates.
3.Add the tomatoes, salt, coriander powder, turmeric and chilli powder.
4.wait for 5 to 8 minutes more to -fry till fat separates. Increase heat to high & now add mince with matar
5.now cover the pan with lid & wait for 10 to 15 minutes & let it cooked in low heat .
6.Serve hot, garnished with chopped coriander leaves
.Key Ingredients: meat (minced), green peas (shelled), ghee, cumin seeds, Cloves, cinnamon, Peppercorns, Black cardamom (seeds), Bay leaves, onions, ginger paste, garlic paste, tomatoes, salt, coriander powder, turmeric, chilli powder, coriander leaves.
Enjoy it with roti or Naan or white rice or paratha.you will really love it .
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Keema Matar
Keema mator es un plato muy popular de la mayoría de la gente, lo más importante es que se puede cocinar a
1.casa en cualquier momento usando los ingredientes masala de tu cocina fácilmente en aproximadamente una hora. guisantes frescos
disponible en temporada de invierno en Pakistán o matar fácilmente disponible pero tiene menos sabor congelado.
'Ingredientes de Keema Matar
1 kg de carne (picada)
Medio kg de guisantes (sin cáscara)
1/2 taza de aceite, 1.5 cucharaditas de semillas de comino
6 clavo, 2-3 piezas de canela pequeña,
5 granos de pimienta, 2 cardamomo negro (semillas)
3 hojas de laurel, 1,5 taza de cebollas, ralladas
1 cucharadita de pasta de jengibre, 1,5 cucharaditas de pasta de ajo
3 tazas de tomates picados, al gusto de sal
2 cucharadas de cilantro en polvo, 1/2 cucharadita de cúrcuma
2 cucharaditas de chile en polvo, 2 cucharadas de hojas de cilantro, picadas
Cómo hacer Keema Matar
1. Calentar el aceite en una sartén y agregar las semillas de comino, clavo, canela, pimienta, cardamomo y hojas de laurel.
2. Cuando las semillas comiencen a dorarse, agregue el ajo, el jengibre y la cebolla, y saltee hasta que la grasa se separe.
3.Añadir los tomates, la sal, el cilantro en polvo, la cúrcuma y la guindilla en polvo.
4. Espere de 5 a 8 minutos más para freír hasta que la grasa se separe. Aumente el calor a alto y ahora agregue carne picada con matar
5.Ahora cubra la sartén con una tapa y espere de 10 a 15 minutos y déjela cocer a fuego lento.
6.Servir caliente, adornado con hojas de cilantro picadas.
Ingredientes clave: carne (picada), guisantes (sin cáscara), ghee, semillas de comino, clavo, canela, granos de pimienta, cardamomo negro (semillas), hojas de laurel, cebollas, pasta de jengibre, pasta de ajo, tomates, sal, cilantro en polvo, cúrcuma, chile en polvo, hojas de cilantro.
Disfrútalo con roti o Naan o arroz blanco o paratha. Realmente te encantará.
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
كيما مطر
Keema mator هو طبق شهير جدًا لمعظم الناس ، والأهم من ذلك أنه يمكن طهيه في
المنزل في أي وقت باستخدام مكونات ماسالا المطبخ الخاص بك بسهولة في ساعة أو نحو ذلك. البازلاء الطازج
متوفر في فصل الشتاء في باكستان أو مطر متوفر بسهولة ولكن طعمه أقل مثل المجمد.
"مكونات كيما مطر
1 كيلو لحم (مفروم)
نصف كيلو بازلاء خضراء (مقشرة)
1/2 كوب زيت ، 1.5 ملعقة صغيرة بذور كمون
6 قرنفل ، 2 -3 حبات صغيرة قرفة
5 حبات فلفل ، 2 حبة هيل أسود (بذور)
3 أوراق غار ، 1.5 كوب بصل ، مبشور
1 ملعقة صغيرة زنجبيل ، 1.5 ملعقة صغيرة معجون ثوم
3 أكواب طماطم مفرومة حسب الرغبة
2 ملعقة كبيرة مسحوق كزبرة ، 1/2 ملعقة صغيرة كركم
2 ملعقة صغيرة مسحوق فلفل حار ، 2 ملعقة كبيرة كزبرة مفروم
كيف تصنع كيما مط
1- سخني الزيت في مقلاة وأضيفي بذور الكمون والقرنفل والقرفة والفلفل والهيل وأوراق الغار.
2- عندما تبدأ البذور في التحول إلى اللون البني نضيف الثوم والزنجبيل والبصل ونقلب حتى ينفصل الدهن.
3- نضيف الطماطم والملح ومسحوق الكزبرة والكركم ومسحوق الفلفل الحار.
4.انتظر لمدة 5 إلى 8 دقائق إضافية حتى تنفصل الدهون. ارفعي الحرارة إلى درجة حرارة عالية وأضيفي الآن اللحم المفروم بالمطر
5. الآن قم بتغطية المقلاة بالغطاء وانتظر لمدة 10 إلى 15 دقيقة واتركها تنضج على نار خفيفة.
6- قدميها ساخنة ومزينة بأوراق الكزبرة المفرومة
المكونات الرئيسية: لحم (مفروم) ، بازلاء خضراء (مقشرة) ، سمن ، بذور كمون ، قرنفل ، قرفة ، فلفل ، هيل أسود (بذور) ، أوراق الغار ، بصل ، معجون زنجبيل ، معجون ثوم ، طماطم ، ملح ، مسحوق كزبرة ، الكركم ، مسحوق الفلفل الحار ، أوراق الكزبرة.
استمتع بها مع روتي أو نان أو أرز أبيض أو باراتا ستحبها حقًا.
kima matar
Keema mator hu tabaq shahir jdan limuezam alnaas , wal'ahamu min dhalik 'anah yumkin tahyuh fi
almanzil fi 'ayi waqt biaistikhdam mukawinat masala almatbakh alkhasi bik bisuhulat fi saeat 'aw nahw dhalika. albazala' altaazaja
mutawafir fi fasl alshita' fi bakistan 'aw matar mutawafir bisuhulat walakina taemah 'aqala mithl almujamad.
"mkunat kayma matar
1 kilu lahm (mafrum)
nisf kilu bazala' khadra' (muqasharatun)
1/2 kub zayt , 1.5 mileaqat saghirat budhur kamun
6 quranfil , 2 -3 habaat saghirat qirfat ,
5 habaat falfil , 2 habat hil 'aswad (bdhur)
3 'awraq ghar , 1.5 kub basal , mabshur
1 mileaqat saghirat zanjabil , 1.5 mileaqat saghirat maejun thawm
3 'akwab tamatim mafrumat hasab alraghba
2 mileaqat kabirat mashuq kazbarat , 1/2 mileaqat saghirat karikum
2 mileaqat saghirat mashuq falfil harin , 2 mileaqat kabirat kazbarat mafruma
kayf tasnae kayma matar
1- sukhani alzayt fi miqlaat wa'adifi budhur alkamuwn walquranfil walqurfat walfilfil walhil wa'awraq alghari.
2- eindama tabda albudhur fi altahawul 'iilaa allawn albuniyi nudif althawm walzanjabil walbasal wanuqalib hataa yanfasil alduhna.
3- nudif altamatim walmilh wamashuq alkazbarat walkarkum wamashuq alfilfil alhari.
4.aintazar limudat 5 'iilaa 8 daqayiq 'iidafiat hataa tanfasil alduhunu. airfaei alhararat 'iilaa darajat hararat ealiat wa'adifi alan allahm almafrum bialmatar
5. alan qum bitaghtiat almiqalaat bialghita' waintuzar limudat 10 'iilaa 15 daqiqat wautrukha tundaj ealaa nar khafifatin.
6- qadamayha sakhinat wamuzayanat bi'awraq alkuzbarat almafruma
almukawinat alrayiysiatu: lahm (mafrum) , bazala' khadra' (muqasharatun) , samn , budhur kamun , quranfil , qarfat , falfal , hil 'aswad (bdhur) , 'awraq alghar , basal , maejun zanjabil , maejun thawm , tamatim , milh , mashuq kazbarat , alkarkum , mashuq alfilfil alhari , 'awraq alkazbara.
astamtie biha mae ruti 'aw nan 'aw 'arz 'abyad 'aw barata satuhibuha hqan.
709.2
2 Comments
My favorite👌
ReplyDelete😊
ReplyDelete