Advertisement

Main Ad

Chicken Salan Recipe(English,spanish,Arabic)

Chicken Salan Recipe | Pakistani Chicken Shorba simple


Ingredients

2.5 cup oil,1 .5p minced ginger,3tsp salt (or to taste)

1.5tsp Paprika or Kashmiri Red Chilli Powder,1tsp cumin powder,1tsp cumin seeds

2.5tsp coriander powder,1/2tsp turmeric

3-4 bay leaf,2 whole cloves

6-8 whole black peppercorns,1 green cardamom

1tsp chicken masala powder (if needed to enhance the spice. Please taste befo1 chicken (approx 600-800g cut into 12-14 pieces), bone in, curry pieces

Coriander (kasuri methi) to garnish,1/2 tsp garam masala

Instructions

  1. Heat the oil in a deep pot

  2. Add in the onions. Cook these on a medium high heat till the onions become light brown 

  3. Add the whole tomatoes and a bowl of water. Cover this on low steam for about 5 minutes. Once the 5 minutes are over, let it cold & peel off tomato skin  grind it.

  4. Turn the heat up, add the garlic, ginger and all the spices and dry out the masala,. Use your spoon to mash the onions and tomatoes as you stir.a

  5.  Once the masala is super dry, the oil begins to seperate at the edges and                              the masala begins to catch at the bottom of the pot, add the chickenSaute the chicken on high heat,let it cook 5 to 10 minutes, until the chicken changes colour and no longer remains pink

  6. Add 3 cup of water & let it cook for 10 minutes on medium heat.

  7. Add garnishing at the end.

  8. Enjoy it with plain tawwa Roti or Naan .you will love it.

  9. ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,



 وصفة سلطة الدجاج | شوربة دجاج باكستاني بسيط

مكونات
2.5 كوب زيت ، 1 .5 كوب زنجبيل مفروم ، 3 ملعقة صغيرة ملح (أو حسب الرغبة)
1.5 ملعقة صغيرة من مسحوق الفلفل الأحمر أو الفلفل الأحمر الكشميري ، 1 ملعقة صغيرة من مسحوق الكمون ، 1 ملعقة صغيرة من بذور الكمون
2.5 ملعقة صغيرة مسحوق كزبرة ، 1/2 ملعقة صغيرة كركم
3-4 أوراق الغار ، 2 فصوص كاملة
6-8 حبات فلفل أسود كاملة ، 1 هيل أخضر
1 ملعقة صغيرة مسحوق دجاج ماسالا (إذا لزم الأمر لتعزيز التوابل. يرجى تذوق 1 دجاجة (600-800 جم تقريبًا مقطعة إلى 12-14 قطعة) ، قطع عظام ، قطع كاري
كزبرة (كاسوري ميثي) للتزيين ، 1/2 ملعقة صغيرة جارام ماسالا
تعليمات
سخني الزيت في قدر عميق
أضف البصل. قم بطهيها على نار متوسطة عالية حتى يصبح البصل بني فاتح
نضيف الطماطم الكاملة ووعاء من الماء. غطي هذا على بخار منخفض لمدة 5 دقائق. بمجرد انتهاء الخمس دقائق ، اتركيها تبرد وقشر الطماطم وطحنها.
ارفعي النار ، أضيفي الثوم والزنجبيل وجميع التوابل وجففي الماسالا. استخدم الملعقة لهرس البصل والطماطم أثناء التقليب
 بمجرد أن يجف الماسالا تمامًا ، يبدأ الزيت في الفصل من الحواف ويبدأ الماسالا في الالتصاق بقاع القدر ، ثم يُضاف الدجاج ، ويُقلى الدجاج على نار عالية ، ويتركه يطهى من 5 إلى 10 دقائق ، حتى يتغير لون الدجاج ولم يعد لونه وردي
أضف 3 أكواب من الماء واتركه يطهى لمدة 10 دقائق على نار متوسطة.
أضف التزيين في النهاية.
استمتع بها مع تواوة روتي أو نان ، ستحبها
wasfat sultat aldijaj | shuribat dajaj bakistaniun basit
mukawinat
2.5 kub zit , 1 .5 kub zanjibil mafrum , 3 mileaqat saghirat milh ('aw hasab alraghbati)
1.5 mileaqat saghirat min mashuq alfilfil al'ahmar 'aw alfilfil al'ahmar alkashmirii , 1 mileaqat saghirat min mashuq alkamuwn , 1 mileaqat saghirat min budhur alkamuwn
2.5 mileaqat saghirat mashuq kazbarat , 1/2 mileaqat saghirat karukum
3-4 'awraq alghar , 2 fasus kamila
6-8 habaat falfil 'aswad kamilat , 1 hil 'akhdar
1 mileaqat saghirat mashuq dajaj masala ('iidha lazim al'amr litaeziz altawablu. yurjaa tadhawwq 1 dajaja (600-800 jamin tqryban muqataeatan 'iilaa 12-14 qiteatin) , qate eizam , qate kari
kazbara (kasuri mithi) liltazyin , 1/2 mileaqat saghirat jaram masala
taelimat
sukhni alzayt fi qadr eamiq
'adif albasala. qum bitahyaha ealaa nar mutawasitat ealiat hataa yusbih albasal buni fatih
nudif altamatim alkamilat wawuea'an min alma'i. ghatiy hadha ealaa bukhar munkhafid limudat 5 daqayiqi. bimujarad aintiha' alkhams daqayiq , aitrikiha tabrud waqashr altamatim watahnaha.
arfaei alnaar , 'adifi althawm walzanjabil wajamie altawabil wajafifi almasala. astakhdam almileaqat lihiras albasal waltamatim 'athna' altaqlib
bimujarad 'an yajifa almasala tmaman , yabda alzayt fi alfasl min alhawafi wayabda almasala fi alialtisaq biqae alqadr , thuma yudaf aldajaj , wyuqla aldajaj ealaa nar ealiat , wayatrukuh yuthaa min 5 'iilaa 10 daqayiq , hataa yataghayar lawn aldajaj walam yaeud lawnuh wardiun
'adif 3 'akwab min alma' wautrukh yuthaa limudat 10 daqayiq ealaa nar mutawasitatin.
'adif altazyin fi alnihayati.
astamtie biha mae tawawat ruti 'aw nan , satuhibuha
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Receta de pollo salan | Shorba de pollo pakistaní simple
Ingredientes 2.5 taza de aceite, 1 .5p de jengibre picado, 3 cucharaditas de sal (o al gusto) 1.5 cucharaditas de pimentón o chile rojo de Cachemira en polvo, 1 cucharadita de comino en polvo, 1 cucharadita de semillas de comino 2.5 cucharaditas de cilantro en polvo, 1/2 cucharadita de cúrcuma 3-4 hojas de laurel, 2 dientes enteros 6-8 granos de pimienta negra enteros, 1 cardamomo verde 1 cucharadita de pollo masala en polvo (si es necesario para realzar la especia. Pruebe antes de 1 pollo (aproximadamente 600-800 g cortado en 12-14 trozos), con hueso, trozos de curry Cilantro (kasuri methi) para decorar, 1/2 cucharadita de garam masala Instrucciones Calentar el aceite en una olla honda. Agrega las cebollas. Cocine estos a fuego medio alto hasta que las cebollas se pongan de color marrón claro. Agrega los tomates enteros y un cuenco de agua. Cubra esto a vapor lento durante unos 5 minutos. Una vez transcurridos los 5 minutos, déjelo enfriar y pele la piel del tomate para molerlo. Suba el fuego, agregue el ajo, el jengibre y todas las especias y seque el masala. Use su cuchara para triturar las cebollas y los tomates mientras revuelve. Una vez que el masala esté súper seco, el aceite comienza a separarse en los bordes y el masala comienza a agarrarse en el fondo de la olla, agregue el pollo Saltee el pollo a fuego alto, déjelo cocinar de 5 a 10 minutos, hasta que el pollo cambie de color. y ya no permanece rosa Agrega 3 tazas de agua y deja cocinar por 10 minutos a fuego medio. Agrega la guarnición al final. Disfrútalo con tawwa Roti o Naan simple. Te encantará

Post a Comment

3 Comments