Fish Tikka recipe
Fish Tikka is a very tasty seafood dish.its very easy to make with simple maslas & simple ways.
Ingredients:
Fish boneless 2 kg
Garlic paste 2tsp
Ginger paste 1 tsp
Lemon 6
Turmeric 1 tsp
Roasted & crushed white cumin 2 tsp
Crushed red chilies 2 tbsp
Mastered paste 1 tsp
Oregano 1 tsp
Color ¼ tsp
Garam masala 1.5 tbsp
Carom seeds 1-1/2 tsp
Tikka masala 6-8 tbsp
White vinegar 4-6 tbsp
Salt to taste
Yellow color 1 pinch
Yogurt half cup
Cream half cup
Gram flour 4 tsp
Oil as required
Direction:
First of all clean & cut fish into cubes & add vinegar & lemon juice over fish pieces now take it out from lemon & veneger put ginger garlic paste ,mustard paste,lemon juice, turmeric, white cumin, red chilies, garam masala, tikka masala, salt, yellow color,oregano, yogurt, cream and gram flour & make a mixture.
Wait for 2-3 hours .
Then skew all fish pieces on skewers & grill them on coal properly until cooked.
Take out a serving dish with sauce of your choice.
receta de pescado tikka
Fish Tikka es un plato de mariscos muy sabroso. Es muy fácil de hacer con maslas simples y formas simples.
Ingredientes:
Pescado sin espinas 2 kg
Pasta de ajo 2 cucharaditas
Pasta de jengibre 1 cucharadita
limón 6
Cúrcuma 1 cucharadita
Comino blanco tostado y triturado 2 cucharaditas
Chiles rojos triturados 2 cucharada
Pasta masterizada 1 cucharadita
Orégano 1 cucharadita
colorante ¼ de cucharadita
Garam masala 1,5 cucharadas
Semillas de carambola 1-1/2 cucharadita
Tikka masala 6-8 cucharadas
Vinagre blanco 4-6 cucharadas
Sal al gusto
Color amarillo 1 pizca
Media taza de yogur
media taza de crema
Harina de gramo 4 cucharaditas
Aceite según sea requiera
Dirección:
En primer lugar, limpie y corte el pescado en cubos y agregue vinagre y jugo de limón sobre los trozos de pescado. Ahora sáquelo del limón y la venada. Ponga pasta de ajo y jengibre, pasta de mostaza, jugo de limón, cúrcuma, comino blanco, chiles rojos, garam masala, tikka masala. , sal, colorante amarillo, orégano, yogur, nata y harina de garbanzos y hacer una mezcla.
Espere 2-3 horas.
Luego pinche todos los trozos de pescado en brochetas y áselos al carbón correctamente hasta que estén cocidos.
Saque un plato de servir con la salsa de su elección.
وصفة تكا السمك
سمك تكا هو طبق من المأكولات البحرية اللذيذة للغاية.من السهل جدًا صنعه باستخدام مسلاس بسيط وطرق بسيطة.
مكونات:
سمك مسحب 2 كيلو
معجون ثوم 2 ملعقة صغيرة
معجون الزنجبيل 1 ملعقة صغيرة
الليمون 6
كركم 1 ملعقة صغيرة
كمون أبيض محمص ومهروس 2 ملعقة صغيرة
2 ملعقة كبيرة فلفل أحمر حار مطحون
معجون متقن 1 ملعقة صغيرة
أوريجانو 1 ملعقة صغيرة
لون ¼ ملعقة صغيرة
جارام ماسالا 1.5 ملعقة كبيرة
بذور كاروم 1-1 / 2 ملعقة صغيرة
تكا ماسالا 6-8 ملاعق كبيرة.ل
خل أبيض 4-6 ملاعق كبيرة
ملح للتذوق
اللون الأصفر 1 قرصة
زبادي نصف كو
نصف كوب كريمة
دقيق غرام 4 ملاعق صغيرة
الزيت كما هو مطلوب
اتجاه:
بادئ ذي بدء ، نظف السمك ونقطعه إلى مكعبات وأضف الخل وعصير الليمون فوق قطع السمك الآن ، أخرجه من الليمون والخل ونضع معجون الثوم والزنجبيل والخردل وعصير الليمون والكركم والكمون الأبيض والفلفل الأحمر وجارام ماسالا وتيكا ماسالا ، ملح ، لون أصفر ، زعتر ، لبن ، قشطة ودقيق ونصنع خليط.
انتظر لمدة 2-3 ساعات.
ثم تُحرف جميع قطع السمك على الأسياخ وتُشوى على الفحم جيدًا حتى تنضج.
أحضر طبق تقديم مع صلصة من اختيارك.
wasfat taka alsamak
samak taka hu tabaq min almakulat albahriat alladhidhat lilghayati.min alsahl jdan sunaeuh biastikhdam mislas basit waturuq basitatin.
mukawnatun:
samak mashab 2 kilu
maejun thawm 2 mileaqat saghira
maejun alzanjabil 1 mileaqat saghira
allaymun 6
karukum 1 mileaqat saghira
kamun 'abyad muhamas wamahrus 2 mileaqat saghira
2 mileaqat kabirat falfil 'ahmar har mathun
maejun mutaqin 1 mileaqat saghira
'uwrijanu 1 mileaqat saghira
lawn 1/4 mileaqat saghira
jaram masala 1.5 mileaqat kabira
budhur karum 1-1 / 2 mileaqat saghira
taka masala 6-8 malaeiq kabiratun.l
khulu 'abyad 4-6 malaeiq kabira
milh liltadhawuq
allawn al'asfar 1 qursa
zabadi nisf kub
nisf kub karima
daqiq gharam 4 malaeiq saghira
alzayt kama hu matlub
atijahi:
badi dhi bad' , nazaf alsamak wanaqtaeuh 'iilaa mukaeabat wa'adf alkhali waeasir alllymwn fawq qate alsamak alan , 'akhrajah min allaymun walkhali wanadae maejun althawm walzanjabil walkhardal waeasir allaymun walkurkum walkumuwn al'abyad walfilfil al'ahmar wajaram masala watika masala , milh , lawn 'asfar , zaetar , labin , qishtat wadaqiq wanasnae khalita.
antazir limudat 2-3 saeati.
thuma tuhrf jamie qate alsamak ealaa al'asyakh wtushwa ealaa alfahm jydan hataa tandaja.
'ahdur tabaq taqdim mae salsat min aikhtiariki.
Show less
More about this source textSource text required for additional translation information
Send feedback
Side panels
1 Comments
Amazing...... delicious recipe 😋
ReplyDelete