Advertisement

Main Ad

Chili Prawns Recipe(English, Spanish, Arabic Languages)


Chili Prawns Recipe

Chilli prawns are very tasty by Taste & mostly cooked. & Liked by people of this region .Chili prawns are very easy to cook at home.so let's start.

 Ingredients:

Prawns 500 gm

Garlic cloves minced 4-6

Ginger grated 2.5 tsp

Red chili flakes 1-2 tsp

Water 1 cup

Sriracha sauce 2.5 tbsp

Soya sauce 2 tsp

Brown sugar 2.5 tbsp

Sesame seeds for garnish little

Chopped red chilies for garnish little

Vegetable oil 2 tbsp

Sesame oil 1.5 tsp

Direction:

First Clean prawns carefully

Add little oil in prawns & stir fry on high flame.

Now keep them aside.

Add ginger garlic paste or red chilli. Flakes add little water & let it cook for a while.

Now add all above mentioned sauces in it & let it cook until the sauce becames think.

Add prawn in it now & cover it for 2-3 minutes .

Take out the serving dish & garnish it with chill flacke & sesame seeds.

Receta de gambas al chile
Las gambas con chile son muy sabrosas al gusto y en su mayoría cocinadas. & Le gusta a la gente de esta región. Los camarones con chile son muy fáciles de cocinar en casa. Así que comencemos.

Ingredientes:
Gambas 500 gr

Dientes de ajo picados 4-6

Jengibre rallado 2,5 cucharaditas

Hojuelas de chile rojo 1-2 cucharaditas

agua 1 taza

Salsa Sriracha 2,5 cucharadas

Salsa de soja 2 cucharaditas

Azúcar moreno 2,5 cucharadas

Semillas de sésamo para decorar poco

Chiles rojos picados para decorar poco

Aceite vegetal 2 cucharadas

Aceite de sésamo 1,5 cucharaditas

Dirección:
Primero Limpiar las gambas con cuidado

Añadir un poco de aceite a las gambas y saltear a fuego alto.

Ahora mantenlos a un lado.

Agregue pasta de jengibre y ajo o chile rojo. Las hojuelas agregan poca agua y dejan que se cocine por un tiempo.

Ahora agregue todas las salsas mencionadas anteriormente y déjelo cocinar hasta que la salsa se vuelva fina.

Agregue las gambas ahora y cúbralo durante 2-3 minutos.

Saque el plato para servir y decórelo con chill flacke y semillas de sésamo.


وصفة الجمبري الحار
روبيان الفلفل الحار لذيذ جدا حسب الطعم ويتم طهيه في الغالب. يحظى بإعجاب الناس في هذه المنطقة. من السهل جدًا طهي القريدس التشيلي في المنزل ، لذا لنبدأ.

  مكونات:
روبيان 500 جرام

4-6 فصوص ثوم مفرومة

الزنجبيل المبشور 2.5 ملعقة صغيرة

رقائق الفلفل الأحمر 1-2 ملعقة صغيرة

1 كوب ماء

صلصة سريراتشا 2.5 ملعقة كبيرة

صلصة الصويا 2 ملعقة صغيرة

سكر بني 2.5 ملعقة كبيرة

بذور السمسم للتزيين قليلا

الفلفل الأحمر المفروم للتزيين قليلاً

زيت نباتي 2 ملعقة كبيرة

زيت السمسم 1.5 ملعقة صغيرة

اتجاه:
نظف الجمبري أولاً بعناية

يُضاف القليل من الزيت في القريدس ويُقلب على نار عالية.

الآن اتركهم جانبا.

يضاف الزنجبيل معجون الثوم أو الفلفل الأحمر. تضيف الرقائق القليل من الماء وتتركها تطهى لفترة.

أضف الآن كل الصلصات المذكورة أعلاه فيه واتركه يطهى حتى تفكر الصلصة.

أضف الجمبري فيه الآن وقم بتغطيته لمدة 2-3 دقائق.

أحضر طبق التقديم وزينه بقشور البرد وبذور السمسم. 
wasfat aljambarii alhari
rubyan alfilfil alharu ladhidh jidana hasab altaem wayatimu tahyuh fi alghalibi. yahzaa bi'iiejab alnaas fi hadhih almintaqati. min alsahl jdan tahy alqarids alttshiliu fi almanzil , lidha linabda.
mukawnatun:
rubyan 500 jiram
4-6 fusus thawm mafruma
alzanjabil almabshur 2.5 mileaqat saghira
raqayiq alfulfil al'ahmar 1-2 mileaqat saghira
1 kub ma'
salsat sariratsha 2.5 mileaqat kabira
salsat alsuwya 2 mileaqat saghira
sakar bani 2.5 mileaqat kabira
budhur alsimsam liltazyin qalilan
alfulfil al'ahmar almafrum liltazyin qlylaan
zayt nabatiun 2 mileaqat kabira
zayt alsimsam 1.5 mileaqat saghira
atijahi:
nazaf aljumbariu awlaan bieinaya
yudaf alqalil min alzayt fi alqaridis wyuqlb ealaa nar ealiatin.
alan atrukhum janiba.
yudaf alzanjabil maejun althawm 'aw alfulfil al'ahmaru. tudif alraqayiq alqalil min alma' watatrukuha tuthaa lifatratin.
'adif alan kulu alsalsat almadhkurat 'aelah fih watrukh yuthaa hataa tufakir alsalsatu.
'adif aljumbariu fih alan waqum bitaghtiatih limudat 2-3 daqayiqa.
'ahdar tabaq altaqdim wazaynah biqushur albard wabudhur alsimusma.
Show more

Post a Comment

0 Comments