Baked Fish
Baked fish is tasty and delicious seafood dish.mosstly people make fry fish in Pakistan rather than baked fish,baked fish is so healthy to eat.
Ingredients:
Fish fillet 1 kg
Butter melted 5 tbsp
Lemon juice 4-6 tbsp
Garlic cloves 4 minced
Sugar 2 tsp
Thyme 1 tsp
Salt to taste
Black pepper 1 tsp
Chopped parsley 1.5 tbsp + for garnish
Bread crumbs 1 cup
Colour 1 pinch
Origano half tsp
White vinegar 1 spoon
Lemon wedges
Direction:
Preheat oven to medium high.
Now clean fish properly.
Then scrub salt first half an hour then wash it with water.
Now put vinegar on fish and leave it for 10 to 15 minutes.
Now melt butter & mix all ingredients .
Then add fish fillet in that mixture.
Now put marinated fish in baking tray sprinkle bread crumbs & parslay over fish.
Now bake it in preheated oven for 30 minutes.
Now take it out serve with boiled rice or with chatni.
Pescado al horno
El pescado al horno es un plato de mariscos sabroso y delicioso. La mayoría de las personas hacen pescado frito en Pakistán en lugar de pescado al horno, el pescado al horno es muy saludable para comer.
Ingredientes:
Filete de pescado 1 kg
Mantequilla derretida 5 cucharadas
Jugo de limón 4-6 cucharadas
Dientes de ajo 4 picados
Azúcar 2 cucharaditas
tomillo 1 cucharadita
Sal al gusto
Pimienta negra 1 cucharadita
Perejil picado 1,5 cucharadas + para decorar
Pan rallado 1 taza
Color 1 pizca
Media cucharadita de orégano
Vinagre blanco 1 cuchara
Rodajas de limón
Dirección:
Precalentar el horno a temperatura media alta.
Ahora limpie el pescado correctamente.
Luego frote la sal primero media hora y luego lávelo con agua.
Ahora ponga vinagre en el pescado y déjelo durante 10 a 15 minutos.
Ahora derrita la mantequilla y mezcle todos los ingredientes.
Luego agregue el filete de pescado en esa mezcla.
Ahora coloque el pescado marinado en una bandeja para hornear, espolvoree pan rallado y perejil sobre el pescado.
Ahora hornéalo en horno precalentado durante 30 minutos.
Ahora sácalo y sírvelo con arroz hervido o con chat

سمك مطبوخ
السمك المخبوز هو طبق من المأكولات البحرية اللذيذة ولذيذ ، فالكثير من الناس يصنعون السمك المقلي في باكستان بدلاً من السمك المشوي ، والأسماك المخبوزة صحية للغاية لتناولها.
مكونات:
سمك فيليه 1 كيلو
ذابت الزبدة 5 ملاعق كبيرة
عصير ليمون 4-6 ملاعق كبيرة
4 فصوص ثوم مفروم
2 ملعقة صغيرة سكر
زعتر 1 ملعقة صغيرة
ملح للتذوق
فلفل أسود 1 ملعقة صغيرة
بقدونس مفروم 1.5 ملعقة + للتزيين
فتات الخبز 1 كوب
لون 1 قرصة
اوريجانو نصف ملعقة شاي
خل أبيض 1 ملعقة
أسافين الليمون
اتجاه:
سخن الفرن على درجة حرارة متوسطة عالية.
الآن نظف السمك بشكل صحيح.
ثم افركي الملح أولًا نصف ساعة ثم اغسله بالماء.
الآن نضع الخل على السمك ونتركه لمدة 10 إلى 15 دقيقة.
الآن تذوب الزبدة وتخلط جميع المكونات.
ثم يضاف فيليه السمك في هذا الخليط.
الآن ضعي السمك المتبل في صينية الخبز ورشي فتات الخبز والبقدونس على السمك.
اخبزيها الآن في فرن مسخن مسبقًا لمدة 30 دقيقة.
الآن أخرجيها وقدميها مع أرز مسلوق أو مع الشاتني.
samak matbukh
alsamak almakhbuz hu tabaq min almakulat albahriat alladhidhat waladhidh , falkathir min alnaas yasnaeun alsamak almaqlia fi bakistan bdlaan min alsamak almashwii , wal'asmak almakhbuzat sihiyat lilghayat litanawuliha.
mukawnatun:
samak filih 1 kilu
dhabat alzubdat 5 malaeiq kabira
easir laymun 4-6 malaeiq kabira
4 fusus thawm mafrum
2 mileaqat saghirat sukar
zaetar 1 mileaqat saghira
milh liltadhawuq
falafl 'aswad 1 mileaqat saghira
biqadunis mafrum 1.5 mileaqat + liltazyin
fatat alkhubz 1 kub
lawn 1 qursa
awryjanw nisf mileaqat shay
khulun 'abyad 1 mileaqa
'asafin allaymun
atijahi:
sakhin alfurn ealaa darajat hararat mutawasitat ealiatin.
alan nazaf alsamak bishakl sahihin.
thuma afiriki almuliha awlan nisf saeat thuma aghsulih bialma'i.
alan nadae alkhala ealaa alsamak wanatrukuh limudat 10 'iilaa 15 daqiqatin.
alan tadhub alzubdat watukhlit jamie almukawinati.
thuma yudaf filih alsamk fi hadha alkhaliti.
alan daei alsamak almutbal fi siniat alkhubz warashi futat alkhubz walbaqdunis ealaa alsamki.
akhbiziha alan fi furn muskhan msbqan limudat 30 daqiqatin.
alan 'akhrajiha waqadamayha mae 'arz masluq 'aw mae alshaatni.
Show more
0 Comments