Advertisement

Main Ad

Daal Ghosht Recipe(English, Spanish, Arabic Languages)

 Daal Ghosht  Recipe

Daal Goshat is very delicious dish it's a combination of daal & meat ,it has very tasty aroma,it's quit easy to make it at home.so let's start with the recipe.


Ingredients

Beef meat half kg 


Channay ki Daal half kg 


Onion 2 -3 chopped


Garlic paste 1.5 tsp


Ginger paste 1.5 tsp


Tomatoes 3-4 medium size


Green chilies 7-8


Cumin seeds 1.5 tsp


Corriender powder 1.5 tsp


Red chilies 1tsp

Masala powder 1.5 tsp


Turmeric  powder half tsp 


Garam masala 1 tsp


Oil 1.5 cup.


Salt as taste 


Method

First of all clean the Daal & soak in water & cut the meat in cubes.

Now put a pressure cooker  on stove add all masalas meat tomatoes ,onion ginger garlic paste 2 cup water & cover the lid of cooker.

After 15 minutes remove from stove open it .

Let the remaining water get dried on high flame.

Now add oil masala powder green chillies & fry for 10 minutes.

Then add channay ki Daal 4 cup water  & cover the cooker with it's cover .

Let it whistling & cooking for 12 minutes .

After 12 minutes close the flame .

Let the steam out of the cooker then open it .

Garnish it with corriender leaves & garam masala.

Serve it with.roti ,naan or rice whatever you like.


Receta Daal Ghosht

Daal Goshat es un plato muy delicioso, es una combinación de daal y carne, tiene un aroma muy sabroso, es bastante fácil de preparar en casa, así que comencemos con la receta

Ingrediente
Carne de res medio kg
Channay ki Daal medio kg
Cebolla 2 -3 picada
Pasta de ajo 1,5 cucharaditas
Pasta de jengibre 1,5 cucharaditas
Tomates 3-4 tamaño mediano
Chiles verdes 7-8
Semillas de comino 1,5 cucharaditas
Corriender en polvo 1,5 cucharaditas
chiles rojos 1 cucharadit
Masala en polvo 1,5 cucharaditas
Cúrcuma en polvo media cucharadita
Garam masala 1 cucharadita
Aceite 1.5 taza.
Sal como sabor

Método

En primer lugar, limpie el Daal y remoje en agua y corte la carne en cubos.

Ahora coloque una olla a presión en la estufa, agregue todos los tomates de carne masalas, la cebolla, el jengibre, la pasta de ajo, 2 tazas de agua y cubra la tapa de la olla.

Después de 15 minutos, retírelo de la estufa y ábralo.

Deje que el agua restante se seque a fuego alto.

Ahora agregue los chiles verdes en polvo de masala de aceite y fríalos durante 10 minutos.

Luego agregue channay ki Daal 4 tazas de agua y cubra la olla con su tapa.

Déjalo silbando y cocinando por 12 minutos.

Después de 12 minutos cerrar la llama.

Deje salir el vapor de la olla y luego ábrala.

Decóralo con hojas de corriender y garam masala.

Sírvelo con roti, naan o arroz, lo que quieras.

وصفة داال غشت

دال غوشات هو طبق لذيذ جدا إنه مزيج من الدال واللحوم ، له نكهة لذيذة جدا ، من السهل جدا تحضيره في المنزل ، لذلك لنبدأ بالوصفة.

مكونات

لحم بقري نصف كيلو

Channay ki Daal نصف كيلو

بصل 2-3 مفروم

معجون الثوم 1.5 ملعقة صغيرة

معجون الزنجبيل 1.5 ملعقة صغيرة

طماطم 3-4 حجم وسط

الفلفل الحار الأخضر 7-8

بذور الكمون 1.5 ملعقة صغيرة

مسحوق كوريندر 1.5 ملعقة صغيرة

الفلفل الأحمر 1 ملعقة صغيرة

مسحوق ماسالا 1.5 ملعقة صغيرة

مسحوق الكركم نصف ملعقة صغيرة

جارام ماسالا 1 ملعقة صغيرة

زيت 1.5 كوب.

ملح حسب الذوق

طريقة

بادئ ذي بدء ، نظف الدال ونقعه في الماء ونقطع اللحم على شكل مكعبات.

الآن ضعي طنجرة ضغط على الموقد ، أضيفي كل لحم ماسالا ، طماطم ، بصل ، زنجبيل ، ثوم ، 2 كوب ماء وغطي غطاء القدر.

بعد 15 دقيقة أخرجه من الموقد وافتحه.

دع الماء المتبقي يجف على نار عالية.

أضيفي الآن زيت الماسالا ومسحوق الفلفل الأخضر واقلي لمدة 10 دقائق.

ثم نضيف شانا كي دال 4 أكواب ماء وغطي البوتاجاز بغطاءه.

اتركه يصفر ويطهى لمدة 12 دقيقة.

بعد 12 دقيقة أغلق اللهب.

اتركي البخار خارج الطباخ ثم افتحيه.

زينها بأوراق الكزبرة وجارام ماسالا.

قدميها مع رتي أو نان أو أرز ما تريدين. 

wasfat daal ghisht
dal ghwshat hu tabaq ladhidh jidana 'iinah mazij min aldaali walluhum , lah nakhat ladhidhat jidana , min alsahl jidana tahdiruh fi almanzil , lidhalik linabda bialwasfati.
mukawinat
lahm baqari nisf kilu
Channay ki Daal nisf kilu
basal 2-3 mafrum
maejun althawm 1.5 mileaqat saghira
maejun alzanjabil 1.5 mileaqat saghira
tamatim 3-4 hajm wasat
alfulfil alharu al'akhdar 7-8
budhur alkamuwn 1.5 mileaqat saghira
mashuq kurindar 1.5 mileaqat saghira
alfulfil al'ahmar 1 mileaqat saghira
mashuq masala 1.5 mileaqat saghira
mashuq alkarkum nisf mileaqat saghira
jaram masala 1 mileaqat saghira
zayt 1.5 kub.
mulh hasab aldhawq
tariqa
badi dhi bad' , nuzaf aldaal wanaqaeah fi alma' wanaqtae allahm ealaa shakl mukaeabati.
alan daei tanjarat daght ealaa almawqid , 'adifi kula lahm masala , tamatim , bisal , zanjabil , thum , 2 kub ma' waghatiy ghita' alqudr.
baed 15 daqiqatan 'akhrajah min almawqid waftahhi.
dae alma' almutabaqiy yajif ealaa nar ealiatin.
'udifi alan zayt almasala wamashuq alfilfil al'akhdar waqiliun limudat 10 daqayiqa.
thuma nudif shana kay dal 4 'akwab ma' waghatiy albutajaz bighita'ihi.
atrukh yasfar wayuthaa limudat 12 daqiqatin.
baed 12 daqiqat 'ughliq allahabi.
atiruki albukhar kharij altabaakh thuma aftahihi.
zinuha bi'awraq alkuzbarat wajaram masala.
qadamayha mae rati 'aw nan 'aw 'arz ma turidina.
Show less





































Post a Comment

0 Comments