Advertisement

Main Ad

Chicken Tikka Recipe(English,Spanish,Arabic Languages)

Chicken Tikka Recipe

Chicken Tikka recipe is very much my favorite recipe around the globe & most eatable dish after chicken biryani.it's very good by taste & a part of every party .it's also very easy to make at home.

Ingredients:

Chicken breast or leg 6-8

Oil 4 tbsp

Red chili powder 1.5 tbsp

Ginger garlic paste 1.5 tbsp

Yogurt 4 tbsp

Color 1 pinch

BBQ masala 1 packet

Lemon juice 1 cup

Oregano half spoon

Peprika 1 tsp

Mustard 1 tsp

Salt 1/2 tsp

For Chutney:

Yogurt 1/2 cup

Green chilies grinded 4-6

Mint leaves grinded 2 bunches

Salt 1/4 tsp

Direction:

Make a deep cut on chicken breast.

Mix all ingredients & make a paste .

Now add chicken pieces in it.

Marinate it at least 2 hours or above.

Now skew all the pieces on skewers, grill or BBQ them.

Serve it with green chatnies.

For chutney: Mix all ingredients in a small bowl and keep in the refrigerator for few minutes.

 
Receta de Pollo Tikka                                             

La receta de pollo Tikka es mi receta favorita en todo el mundo y el plato más comestible después del pollo biryani, tiene un sabor muy bueno y forma parte de todas las fiestas. También es muy fácil de hacer en casa.

Ingredientes:

Pechuga de pollo o pierna 6-8

Aceite 4 cucharadas

Chile rojo en polvo 1,5 cucharadas

Pasta de ajo y jengibre 1,5 cucharadas

yogur 4 cucharadas

Color 1 pizca

BBQ masala 1 paquete

jugo de limon 1 taza

Media cuchara de orégano

Pimentón 1 cucharadita

Mostaza 1 cucharadita

Sal 1/2 cucharadita

Para Chutney:

yogur 1/2 taza

Chiles verdes molidos 4-6

Hojas de menta molidas 2 manojos

Sal 1/4 cucharadita

Dirección:

Haga un corte profundo en la pechuga de pollo.

Mezcle todos los ingredientes y haga una pasta.

Ahora agregue trozos de pollo en él.

Marinar por lo menos 2 horas o más.

Ahora sesgue todas las piezas en brochetas, áselas a la parrilla o a la barbacoa.

Sírvelo con chatnies verdes.

Para el chutney: Mezcle todos los ingredientes en un tazón pequeño y guárdelo en el refrigerador por unos minutos.

وصفة دجاج تكا

وصفة دجاج تكا هي إلى حد كبير الوصفة المفضلة لدي في جميع أنحاء العالم وأكثر طبق يمكن تناوله بعد الدجاج البرياني ، إنه جيد جدًا من حيث الذوق وجزء من كل حفلة. كما أنه من السهل جدًا إعداده في المنزل.

مكونات:

صدور الدجاج أو الساق 6-8

زيت 4 ملاعق كبيرة

مسحوق الفلفل الأحمر 1.5 ملعقة كبيرة

معجون الثوم والزنجبيل 1.5 ملعقة كبيرة

زبادي 4 ملاعق كبيرة

لون 1 قرصة

باربيكيو ماسالا 1 باكيت

عصير ليمون 1 كوب

نصف ملعقة اوريجانو

بيبريكا 1 ملعقة صغيرة

خردل 1 ملعقة صغيرة

ملح 1/2 ملعقة صغيرة

للصلصة:

1/2 كوب زبادي

فلفل أخضر مطحون 4-6

أوراق نعناع مطحونة 2 باقات

ملح 1/4 ملعقة صغيرة

اتجاه:

عمل قطع عميق على صدر الدجاج.

امزج جميع المكونات واصنع عجينة.

الآن أضف قطع الدجاج فيه.

انقعها لمدة ساعتين على الأقل أو أكثر.

الآن قم بتحريف جميع القطع على الأسياخ أو شويها أو شويها.

تخدمها مع الأحباء الخضراء.

للصلصة: تخلط جميع المكونات في وعاء صغير وتوضع في الثلاجة لبضع دقائق. 



wasfat dajaj taka

wasfat dajaj taka hi 'iilaa hadin kabir alwasfat almufadalat ladaya fi jamie 'anha' alealam wa'akthar tabaq yumkin tanawuluh baed aldajaj albiryanii , 'iinah jayid jdan min hayth aldhawq wajuz' min kuli haflatin. kama 'anah min alsahl jdan 'iiedaduh fi almanzili.

mukawnatun:

sudur aldajaj 'aw alsaaq 6-8

zayt 4 malaeiq kabira

mashuq alfulfil al'ahmar 1.5 mileaqat kabira

maejun althawm walzanjabil 1.5 mileaqat kabira

zibadi 4 malaeiq kabira

lawn 1 qursa

barbikyu masala 1 bakit

easir lymun 1 kub

nisf mileaqat awryjanw

bibrika 1 mileaqat saghira

khardal 1 mileaqat saghira

milh 1/2 mileaqat saghira

lilsalsati:

1/2 kub zibadi

falafl 'akhdar mathun 4-6

'awraq naenae mathunat 2 baqat

milh 1/4 mileaqat saghira

atijahi:

eumil qate eamiq ealaa sadr aldajaji.

amzj jamie almukawinat wasnae eajinat.

alan 'adif qite aldajaj fihi.

ainqaeha limudat saeatayn ealaa al'aqali 'aw 'akthara.

alan qum bitahrif jamie alqate ealaa al'asyakh 'aw shawiha 'aw shuayha.

takhdimuha mae al'ahibaa' alkhadra'.

lilsalsati: takhlit jamie almukawinat fi wiea' saghir watudae fi althalaajat libide daqayiqi.

Show more

Post a Comment

1 Comments