Chicken Tikka Recipe
Chicken Tikka recipe is very much my favorite recipe around the globe & most eatable dish after chicken biryani.it's very good by taste & a part of every party .it's also very easy to make at home.
Ingredients:
Chicken breast or leg 6-8
Oil 4 tbsp
Red chili powder 1.5 tbsp
Ginger garlic paste 1.5 tbsp
Yogurt 4 tbsp
Color 1 pinch
BBQ masala 1 packet
Lemon juice 1 cup
Oregano half spoon
Peprika 1 tsp
Mustard 1 tsp
Salt 1/2 tsp
For Chutney:
Yogurt 1/2 cup
Green chilies grinded 4-6
Mint leaves grinded 2 bunches
Salt 1/4 tsp
Direction:
Make a deep cut on chicken breast.
Mix all ingredients & make a paste .
Now add chicken pieces in it.
Marinate it at least 2 hours or above.
Now skew all the pieces on skewers, grill or BBQ them.
Serve it with green chatnies.
For chutney: Mix all ingredients in a small bowl and keep in the refrigerator for few minutes.
La receta de pollo Tikka es mi receta favorita en todo el mundo y el plato más comestible después del pollo biryani, tiene un sabor muy bueno y forma parte de todas las fiestas. También es muy fácil de hacer en casa.
Ingredientes:
Pechuga de pollo o pierna 6-8
Aceite 4 cucharadas
Chile rojo en polvo 1,5 cucharadas
Pasta de ajo y jengibre 1,5 cucharadas
yogur 4 cucharadas
Color 1 pizca
BBQ masala 1 paquete
jugo de limon 1 taza
Media cuchara de orégano
Pimentón 1 cucharadita
Mostaza 1 cucharadita
Sal 1/2 cucharadita
Para Chutney:
yogur 1/2 taza
Chiles verdes molidos 4-6
Hojas de menta molidas 2 manojos
Sal 1/4 cucharadita
Dirección:
Haga un corte profundo en la pechuga de pollo.
Mezcle todos los ingredientes y haga una pasta.
Ahora agregue trozos de pollo en él.
Marinar por lo menos 2 horas o más.
Ahora sesgue todas las piezas en brochetas, áselas a la parrilla o a la barbacoa.
Sírvelo con chatnies verdes.
Para el chutney: Mezcle todos los ingredientes en un tazón pequeño y guárdelo en el refrigerador por unos minutos.
وصفة دجاج تكا
وصفة دجاج تكا هي إلى حد كبير الوصفة المفضلة لدي في جميع أنحاء العالم وأكثر طبق يمكن تناوله بعد الدجاج البرياني ، إنه جيد جدًا من حيث الذوق وجزء من كل حفلة. كما أنه من السهل جدًا إعداده في المنزل.
مكونات:
صدور الدجاج أو الساق 6-8
زيت 4 ملاعق كبيرة
مسحوق الفلفل الأحمر 1.5 ملعقة كبيرة
معجون الثوم والزنجبيل 1.5 ملعقة كبيرة
زبادي 4 ملاعق كبيرة
لون 1 قرصة
باربيكيو ماسالا 1 باكيت
عصير ليمون 1 كوب
نصف ملعقة اوريجانو
بيبريكا 1 ملعقة صغيرة
خردل 1 ملعقة صغيرة
ملح 1/2 ملعقة صغيرة
للصلصة:
1/2 كوب زبادي
فلفل أخضر مطحون 4-6
أوراق نعناع مطحونة 2 باقات
ملح 1/4 ملعقة صغيرة
اتجاه:
عمل قطع عميق على صدر الدجاج.
امزج جميع المكونات واصنع عجينة.
الآن أضف قطع الدجاج فيه.
انقعها لمدة ساعتين على الأقل أو أكثر.
الآن قم بتحريف جميع القطع على الأسياخ أو شويها أو شويها.
تخدمها مع الأحباء الخضراء.
للصلصة: تخلط جميع المكونات في وعاء صغير وتوضع في الثلاجة لبضع دقائق.
wasfat dajaj taka
wasfat dajaj taka hi 'iilaa hadin kabir alwasfat almufadalat ladaya fi jamie 'anha' alealam wa'akthar tabaq yumkin tanawuluh baed aldajaj albiryanii , 'iinah jayid jdan min hayth aldhawq wajuz' min kuli haflatin. kama 'anah min alsahl jdan 'iiedaduh fi almanzili.
mukawnatun:
sudur aldajaj 'aw alsaaq 6-8
zayt 4 malaeiq kabira
mashuq alfulfil al'ahmar 1.5 mileaqat kabira
maejun althawm walzanjabil 1.5 mileaqat kabira
zibadi 4 malaeiq kabira
lawn 1 qursa
barbikyu masala 1 bakit
easir lymun 1 kub
nisf mileaqat awryjanw
bibrika 1 mileaqat saghira
khardal 1 mileaqat saghira
milh 1/2 mileaqat saghira
lilsalsati:
1/2 kub zibadi
falafl 'akhdar mathun 4-6
'awraq naenae mathunat 2 baqat
milh 1/4 mileaqat saghira
atijahi:
eumil qate eamiq ealaa sadr aldajaji.
amzj jamie almukawinat wasnae eajinat.
alan 'adif qite aldajaj fihi.
ainqaeha limudat saeatayn ealaa al'aqali 'aw 'akthara.
alan qum bitahrif jamie alqate ealaa al'asyakh 'aw shawiha 'aw shuayha.
takhdimuha mae al'ahibaa' alkhadra'.
lilsalsati: takhlit jamie almukawinat fi wiea' saghir watudae fi althalaajat libide daqayiqi.
Show more
1 Comments
❤
ReplyDelete