Advertisement

Main Ad

Fried Fish Recipe(English, Spanish, Arabic Languages)


Fried Fish Recipe

Fried Fish is a very tasty form of fish.mostly people fry fish at home with different variations or recipes,it is the main seafood in winters here in Pakistan & most selling seafood of this winter season. 

Ingredients:

Fish fillet 2 kg

Ginger paste 2.5 tsp

Garlic paste 2.5 tsp

Cumin powder 4 tsp

Coriander powder 3 tsp

Black pepper crushed 2.5 tsp

Red chili powder 2.5 tsp

Carom seeds 3 tsp

Lemon juice 3 tbsp

White vinegar 3 tsp

Mastered paste 1 tsp

All spice powder (Garam masala powder) 2.5 tsp

Chaat masala 3 tsp to  sprinkle

Gram flour 1 cup

Oregano 1 tsp

Salt to taste

Oil for fry

Direction:

Clean fish, rub salt wash after 30 minutes.

Now wash the fish with water and put lemon water or vinegar in a bowl & add fish in that mixture for 20 minutes.

Now add in a bowl  ginger garlic paste, cumin powder, coriander powder, crushed black pepper, red chili powder, oregano , mustard paste, cumin seeds, lemon juice, vinegar, all spice powder, chaat masala, gram flour and salt.

Add water to make paste.

Now marinate fish with this mixture & leave it for 2 to 3 hours or overnight.

Now deep fry fish in oil until golden brown colour comes.

Serve with sauce of your choice & sprinkle chaat masala over it.


Receta de Pescado Frito
El pescado frito es una forma muy sabrosa de pescado. La mayoría de las personas fríen pescado en casa con diferentes variaciones o recetas, es el principal marisco en los inviernos aquí en Pakistán y el marisco más vendido de esta temporada de invierno.

Ingredientes:
Filete de pescado 2 kg

Pasta de jengibre 2,5 cucharaditas

Pasta de ajo 2,5 cucharaditas

Comino en polvo 4 cucharaditas

Cilantro en polvo 3 cucharaditas

Pimienta negra triturada 2,5 cucharaditas

Chile rojo en polvo 2.5 cucharaditas

Semillas de carambola 3 cucharaditas

Jugo de limón 3 cucharadas

Vinagre blanco 3 cucharaditas

Pasta masterizada 1 cucharadita

Todas las especias en polvo (polvo de Garam masala) 2,5 cucharaditas

Chaat masala 3 cucharaditas para espolvorear

Harina de gramo 1 taza

Orégano 1 cucharadita

Sal al gusto

Aceite para freír

Dirección:
Limpie el pescado, frote el lavado con sal después de 30 minutos.

Ahora lave el pescado con agua y ponga agua de limón o vinagre en un tazón y agregue el pescado en esa mezcla durante 20 minutos.

Ahora agregue en un bol la pasta de ajo y jengibre, el comino en polvo, el cilantro en polvo, la pimienta negra triturada, el chile rojo en polvo, el orégano, la pasta de mostaza, las semillas de comino, el jugo de limón, el vinagre, todas las especias en polvo, el chaat masala, la harina de garbanzos y la sal.

Añadir agua para hacer pasta.

Ahora marine el pescado con esta mezcla y déjelo de 2 a 3 horas o toda la noche.

Ahora freír el pescado en aceite hasta que adquiera un color dorado.

Sirva con la salsa de su elección y espolvoree chaat masala por encima.

وصفة السمك المقلي
السمك المقلي هو نوع لذيذ جدًا من الأسماك ، حيث يقوم معظم الناس بقلي السمك في المنزل بتنوعات أو وصفات مختلفة ، فهو المأكولات البحرية الرئيسية في الشتاء هنا في باكستان وأكثر المأكولات البحرية مبيعًا في فصل الشتاء هذا.

مكونات:
سمك فيليه 2 كيلو

معجون الزنجبيل 2.5 ملعقة صغيرة

معجون ثوم 2.5 ملعقة صغيرة

مسحوق الكمون 4 ملاعق صغيرة

مسحوق الكزبرة 3 ملاعق صغيرة

مسحوق فلفل أسود 2.5 ملعقة صغيرة

مسحوق الفلفل الأحمر 2.5 ملعقة صغيرة

بذور كاروم 3 ملاعق صغيرة

عصير ليمون 3 ملاعق كبيرة

خل أبيض 3 ملاعق صغيرة

معجون متقن 1 ملعقة صغيرة

مسحوق بهارات كامل (مسحوق جارام ماسالا) 2.5 ملعقة صغيرة

شات ماسالا 3 ملاعق صغيرة للرش

طحين غرام 1 كوب

أوريجانو 1 ملعقة صغيرة

ملح للتذوق

زيت للقلي

اتجاه:
تنظيف السمك ، فرك الملح يغسل بعد 30 دقيقة.

الآن اغسل السمك بالماء وضع ماء الليمون أو الخل في وعاء وأضف السمك في هذا الخليط لمدة 20 دقيقة.

أضف الآن معجون الثوم والزنجبيل ومسحوق الكمون ومسحوق الكزبرة والفلفل الأسود المسحوق ومسحوق الفلفل الأحمر والأوريجانو ومعجون الخردل وبذور الكمون وعصير الليمون والخل وجميع مسحوق التوابل وشات ماسالا ودقيق الحمص والملح في وعاء.

أضف الماء لعمل معجون.

الآن نقع السمك مع هذا الخليط واتركه لمدة 2 إلى 3 ساعات أو بين عشية وضحاها.

الآن قم بقلي السمك في الزيت حتى يأتي اللون البني الذهبي.

قدميها مع الصلصة التي تختارينها ورشي عليها شات ماسالا.


wasfat alsamak almaqlii
alsamak almaqliu hu nawe ladhidh jdan min al'asmak , hayth yaqum muezam alnaas biqulay alsamak fi almanzil bitanawueat 'aw wasifat mukhtalifat , fahu almakulat albahriat alrayiysiat fi alshita' huna fi bakistan wa'akthar almakulat albahriat mbyean fi fasl alshita' hadha.
mukawnatun:
samak filih 2 kilu
maejun alzanjabil 2.5 mileaqat saghira
maejun thawm 2.5 mileaqat saghira
mashuq alkamuwn 4 malaeiq saghira
mashuq alkuzbarat 3 malaeiq saghira
mashuq falfil 'aswad 2.5 mileaqat saghira
mashuq alfulfil al'ahmar 2.5 mileaqat saghira
budhur karum 3 malaeiq saghira
easir laymun 3 malaeiq kabira
khulun 'abyad 3 malaeiq saghira
maejun mutaqin 1 mileaqat saghira
mashuq biharat kamil (mshuq jaram masala) 2.5 mileaqat saghira
shat masala 3 malaeiq saghirat lilrashi
tahin ghram 1 kub
'uwrijanu 1 mileaqat saghira
milh liltadhawuq
zayt lilqalii
atijahi:
tanzif alsamak , fark almilih yaghsal baed 30 daqiqatin.
alan aghsil alsamak bialma' wade ma' allaymun 'aw alkhali fi waea' wa'adf alsamk fi hadha alkhalit limudat 20 daqiqatin.
'adif alan maejun althawm walzanjabil wamashuq alkamuwn wamashuq alkuzbarat walfulfil al'aswad almashuq wamashuq alfulfil al'ahmar wal'uwrijanu wamaejun alkhardal wabudhur alkamuwn waeasir allaymun walkhal wajamie mashuq altawabil washat masala wadaqiq alhimas walmilih fi waea'i.
'adif alma' lieamal maejunin.
alan naqe alsimak mae hadha alkhalit waitrukh limudat 2 'iilaa 3 saeat 'aw bayn eashiat waduhaha.
alan qum baqli alsamak fi alzayt hataa yati allawn albaniyu aldhahabi.
qadamiha mae alsalsat alati takhtarinaha warushi ealayha shat masala.
Show less

Post a Comment

1 Comments