Butter Chicken Recipe
Butter Chicken is probably one of the most popular Indian dish rather then Pakistan now a days .here is recipe of butter chicken I have tried many times my Restaurant it's very popular .so let's start
It serves 6-7 people.
Ingredients
For the chicken
500 gms Chicken breast boneless
1.5 tbsp Ginger garlic paste
1.25 tbsp Red chilli powder
Salt to taste
Oil to pan fry
For the gravy
600 gms roughly slit tomatoes
150 gms roughly cut onions
1.5 tbsp garlic paste
75 gms cashew
1 tsp kasoori methi
1 tsp garam masala
4 tbsp sugar
2.5tbsp kashmiri chilli powder
7 tbsp butter
4 tbsp cream
3 tbsp malt vinegar / 1.5 tbsp White Vinegar
Salt to taste
Method
- Marinate the chicken with ginger paste, garlic paste, red chili powder, and salt and keep it aside for 25 to 30 minutes
- In a pan heat, some oil then fries the marinated chicken pieces in it, once done place it into a bowl.
- In the same pan add onion, oil, a spoonful of butter and once the onions are cooked add tomatoes and cashew nuts
- Add some water and garlic paste, salt, malt vinegar, sugar, garam masala powder, and chili powder. Evenly mix it and let it simmer for 20-30 minutes
- Churn the mixture into a fine puree.
- Strain it back into the same pan make sure there is minimal wastage.
- Add butter, cream, chicken and kasoori meethi and let it simmer for 10 minutes. On low heat garnish it with cream ,& serve to ye guests believe me they will love it.hopfully u will try & comment in comment section.Receta de pollo con mantequilla
El pollo con mantequilla es probablemente uno de los platos indios más populares en lugar de Pakistán hoy en día. Aquí hay una receta de pollo con mantequilla que he probado muchas veces en mi restaurante, es muy popular. Así que comencemos.
Sirve para 6-7 personas.
Ingredientes
para el pollo
500 gms de pechuga de pollo deshuesada
1,5 cucharadas de pasta de jengibre y ajo
1,25 cucharadas de chile rojo en polvo
Sal al gusto
Aceite para freír
para la salsa
600 g de tomates cortados en tiras gruesas
150 g de cebollas picadas gruesas
1,5 cucharadas de pasta de ajo
75 gramos de marañón
1 cucharadita kasoori methi
1 cucharadita de garam masala
4 cucharadas de azúcar
2.5 cucharadas de polvo de chile Kashmiri
7 cucharadas de mantequilla
4 cucharadas de crema
3 cucharadas de vinagre de malta / 1,5 cucharadas de vinagre blanco
Sal al gusto
Método
- Marinar el pollo con pasta de jengibre, pasta de ajo, chile rojo en polvo y sal y reservar de 25 a 30 minutos.
- En una sartén al fuego, con un poco de aceite, se fríen en ella los trozos de pollo marinados, una vez hechos se echan en un bol.
- En la misma sartén añadimos la cebolla, el aceite, una cucharada de mantequilla y una vez cocida la cebolla añadimos los tomates y los anacardos
- Agregue un poco de agua y pasta de ajo, sal, vinagre de malta, azúcar, polvo de garam masala y chile en polvo. Mézclalo uniformemente y déjalo hervir a fuego lento durante 20-30 minutos.
- Batir la mezcla hasta obtener un puré fino.
- Vuelva a colarlo en la misma sartén para asegurarse de que haya un desperdicio mínimo.
- Agregue mantequilla, crema, pollo y kasoori meethi y deje hervir a fuego lento durante 10 minutos. A fuego lento, decóralo con crema y sírvelo a tus invitados, créeme, les encantará. Con suerte, lo intentarás y lo comentarás en la sección de comentarios.
وصفة دجاج بالزبدة
من المحتمل أن يكون دجاج بالزبدة أحد أشهر الأطباق الهندية بدلاً من باكستان الآن ، فهناك وصفة دجاج بالزبدة قمت بتجربتها عدة مرات في مطعمي ، إنه مشهور جدًا. لذا فلنبدأ
يخدم 6-7 أشخاص.
مكونات
للدجاج
500 جرام صدور دجاج بدون عظم
1.5 ملعقة كبيرة معجون ثوم زنجبيل
1.25 ملعقة كبيرة مسحوق فلفل أحمر
ملح للتذوق
زيت للقلي
للمرق
600 جم من الطماطم المقطعة تقريبًا
150 جرام بصل مقطع خشن
1.5 ملعقة كبيرة معجون ثوم
75 جرام كاجو
1 ملعقة صغيرة ميثي كاسوري
1 ملعقة صغيرة جارام ماسالا
4 ملاعق كبيرة سكر
2.5 ملاعق كبيرة من مسحوق الفلفل الكشميري
7 ملاعق كبيرة زبدة
4 ملاعق كبيرة كريمة
3 ملاعق كبيرة خل الشعير / 1.5 ملعقة كبيرة خل أبيض
ملح للتذوق
طريقة
wasfat dajaj bialzubda
min almuhtamal 'an yakun dajaj bialzubdat 'ahad 'ashhar al'atbaq alhindiat bdlaan min bakistan alan , fahunak wasfat dajaj bialzubdat qumt bitajribatiha eidatan maraat fi mateami , 'iinah mashhur jdan. lidha falnabda
yakhdim 6-7 'ashkhas.
mukawinat
lildajaj
500 jiram sudur dajaj bidun eazm
1.5 mileaqat kabirat maejun thum zanjabil
1.25 mileaqat kabirat mashuq falfil 'ahmar
milh liltadhawuq
zayt lilqalii
lilmarq
600 jamun min altamatim almuqataeat tqryban
150 jiram basal maqtae khashn
1.5 mileaqat kabirat maejun thum
75 jiram kaju
1 mileaqat saghirat mithi kasuriun
1 mileaqat saghirat jaram masala
4 malaeiq kabirat sukar
2.5 malaeiq kabirat min mashuq alfilfil alkashmirii
7 malaeiq kabirat zubda
4 malaeiq kabirat karima
3 malaeiq kabirat khala alshaeir / 1.5 mileaqat kabirat khala 'abyad
milh liltadhawuq
tariqa
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1 Comments
Seems easy & yummy,will definitely try it,good work
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