Advertisement

Main Ad

Vegetable curry (English, Spanish, Arabic Languages)

 

Vegetable Curry

Vegetable Curry isa combination of different vegetables,it is so nutritious it has plenty of vegetables that because it's very much tasty ,in Pakistan Al seasonal Vegetables are available in quantity so it is easy to mcut & mix vegetable in little amount .so let's start.both India & Pakistan people like it so much .must try my this recipe.

Ingredients

Onions medium 3

Carrots 4-5 medium

Potatoes medium 7-8 

Cauliflower small 1

Eggplant small 2

Peas 1.5 cup

Tomatoes chopped 5-6

Chopped garlic cloves 4-6

Chopped ginger 1 small piece

Garam masala 1.5 tsp

Turmeric 1/2 tsp

Fennel seeds 2.5 tsp

Red chili powder 1.5 tsp

Peprika powder 1 tsp

Curry leaves 4-6

Cinnamon 1-2

Chopped coriander leaves 1 cup

Vegetable oil 1 tbsp

Method

Cut all vegetables in small  pieces & wash them.

Put oil in pan & heat it .

Then add chopped onion & stir fry.

Add ginger garlic paste in it fry for 2-4 minutes.

Then add potato cubes & carrots & fry them.

Now put cauliflower, peas and eggplant and cook for 5 minutes.

Now add  peprika powder ,salt,garam masala, turmeric, fennel seeds, red chili powder, ginger and garlic, fry it for 7-8 minutes.

Now put chopped tomatoes, curry leaves, cinnamon and 1 cup water and bring to boil.

Now cook it for 15 minutes with cover.

Now sprinkle corriender leaves ,& take out in dish

Serve it with boil rice ,naan or chapati.

Curry de verduras

El curry de verduras es una combinación de diferentes verduras, es tan nutritivo que tiene muchas verduras porque es muy sabroso, en Pakistán, todas las verduras de temporada están disponibles en cantidad, por lo que es fácil cortar y mezclar verduras en pequeñas cantidades. Así que comencemos. Tanto a la gente de India como a la de Pakistán les gusta mucho. Debes probar esta receta.

Ingredientes

cebollas medianas 3

Zanahorias 4-5 medianas

Patatas medianas 7-8

Coliflor pequeña 1

Berenjena pequeña 2

Guisantes 1.5 taza

Tomates picados 5-6

Dientes de ajo picados 4-6

Jengibre picado 1 pieza pequeña

Garam masala 1,5 cucharaditas

Cúrcuma 1/2 cucharadita

Semillas de hinojo 2,5 cucharaditas

Chile rojo en polvo 1.5 cucharaditas

Pimentón en polvo 1 cucharadita

Hojas de curry 4-6

Canela 1-2

Hojas de cilantro picadas 1 taza

Aceite vegetal 1 cucharada


Método
Corta todas las verduras en trozos pequeños y lávalas.

Pon aceite en la sartén y caliéntalo.

Luego agregue la cebolla picada y saltee.

Agregue la pasta de ajo y jengibre en ella freír durante 2-4 minutos.

Luego agregue los cubos de patata y las zanahorias y fríalos.

Ahora ponga la coliflor, los guisantes y la berenjena y cocine por 5 minutos.

Ahora agregue pimienta en polvo, sal, garam masala, cúrcuma, semillas de hinojo, chile rojo en polvo, jengibre y ajo, fríalo durante 7-8 minutos.

Ahora ponga los tomates picados, las hojas de curry, la canela y 1 taza de agua y deje hervir.

Ahora cocine por 15 minutos con tapa.

Ahora espolvoree las hojas de corriender y sáquelas en un plato.

Sírvelo con arroz hervido, naan o chapati.

كاري الخضروات

كاري الخضار هو مزيج من الخضار المختلفة ، وهو مغذي للغاية ويحتوي على الكثير من الخضار لأنه لذيذ للغاية ، تتوفر الخضروات الموسمية في باكستان بكميات كبيرة ، لذلك من السهل تقطيع وخلط الخضار بكميات قليلة. لذلك دعونا نبدأ. يحبها كل من الهند وباكستان كثيرًا. يجب أن تجرب هذه الوصفة.
مكونات
بصل وسط 3

جزر 4-5 وسط

بطاطس متوسطة 7-8

قرنبيط صغير 1

الباذنجان صغير 2

بازلاء 1.5 كوب

طماطم مفرومة 5-6

4-6 فصوص من الثوم المفروم

قطعة صغيرة من الزنجبيل المفروم

جارام ماسالا 1.5 ملعقة صغيرة

1/2 ملعقة صغيرة كركم

بذور الشمر 2.5 ملعقة صغيرة

مسحوق الفلفل الأحمر 1.5 ملعقة صغيرة

مسحوق بيبريكا 1 ملعقة صغيرة

أوراق الكاري 4-6

القرفة 1-2

1 كوب كزبرة مفرومة

زيت نباتي 1 ملعقة كبيرة

طريقة

نقطع جميع الخضار إلى قطع صغيرة ونغسلها.

ضعي الزيت في المقلاة وسخنيها.

ثم يضاف البصل المفروم ويقلب.

أضيفي معجون الزنجبيل والثوم واقليه لمدة 2-4 دقائق.

ثم نضيف مكعبات البطاطا والجزر ونقليها.

الآن نضع القرنبيط والبازلاء والباذنجان ويطهى لمدة 5 دقائق.

أضف الآن مسحوق الببريكا والملح وجارام ماسالا والكركم وبذور الشمر ومسحوق الفلفل الأحمر والزنجبيل والثوم ، واقليها لمدة 7-8 دقائق.

الآن ضعي الطماطم المفرومة وأوراق الكاري والقرفة وكوب من الماء واتركيها حتى تغلي.

الآن قم بطهيها لمدة 15 دقيقة مع الغطاء.

الآن رش أوراق الكوريندر ، وأخرجها في الطبق

قدّميها مع الأرز المسلوق أو النان أو الشباتي
kari alkhadrawat
kari alkhadar hu mazij min alkhudar almukhtalifat , wahu mughadhiy lilghayat wayahtawi ealaa alkathir min alkhudar li'anah ladhidh lilghayat , tatawafar alkhadrawat almawsimiat fi bakistan bikamiyaat kabirat , lidhalik min alsahl taqtie wakhalt alkhudar bikamiyaat qalilatin. lidhalik daeuna nabda. yuhibuha kulun min alhind wabakistan kthyran. yajib 'an tujarib hadhih alwasfatu.
mukawinat
basal wasat 3
juzur 4-5 wasat
batatis mutawasitat 7-8
qarnabit saghir 1
albadhinjan saghir 2
bazila' 1.5 kub
tamatim mafrumat 5-6
4-6 fusus min althawm almafrum
qiteat saghirat min alzanjabil almafrum
jaram masala 1.5 mileaqat saghira
1/2 mileaqat saghirat karukum
budhur alshamr 2.5 mileaqat saghira
mashuq alfulfil al'ahmar 1.5 mileaqat saghira
mashuq bibrika 1 mileaqat saghira
'awraq alkari 4-6
alqurfat 1-2
1 kub kazbarat mafruma
zayt nabatiun 1 mileaqat kabira
tariqa
naqtae jamie alkhudar 'iilaa qitae saghirat wanaghsilha.
daei alzayt fi almiqlat wasikhiniha.
thuma yudaf albasal almafrum wayaqliba.
'udifi maejun alzanjabil walthawm waqilih limudat 2-4 daqayiqa.
thuma nudif mukaeibat albatata waljuzur wanuqliha.
alan nadae alqarnabit walbazala' walbadhinjan wayuthaa limudat 5 daqayiqa.
'adif alan mashuq albabrika walmilih wajaram masala walkurkum wabudhur alshamr wamashuq alfulfil al'ahmar walzanjabil walthawm , waqiliha limudat 7-8 daqayiqa.
alan daei altamatim almafrumat wa'awraq alkari walqirfat wakub min alma' watrikiha hataa taghli.
alan qum bitahyaha limudat 15 daqiqatan mae alghita'i.
alan rashu 'awraq alkurindar , wa'akhrajaha fi altabaq
qddmyha mae al'uruz almasluq 'aw alnaan 'aw alshabatii
Show less
More about this source textSource text required for additional translation information
Send feedback
Side panels

Post a Comment

1 Comments