Palak paneer
Palak Paneer is a very tasty indian dish it is eaten in North India.its easy to cook let s start with ingredients.
Ingredients:
Spinach 2 rolls
Cottage cheese 1 packet
Onion paste 1 cup
Tomato puree 1 cup
Green chilies 7-8
Coriander leaves 1 cup
Ginger garlic paste 1.5 tsp
Kasoori meethi 1 tsp
Coriander powder 1.5 tsp
Cumin powder 1.5 tsp
All spice powder 2 tsp
Cinnamon 1.5 inch
Green cardamoms 3-4
Cloves 3-4
Fresh cream 1.5 cup
Salt to taste
Butter as required
Oil as required
Method:
First clean palak cut & wash & drain.
Now Cut cottage cheese into small cubes.
Now add oil in the pan & fry cottage cheese & let it dry.
In a different pan on oil Spinich with spices & keep it aside.
Now blend this spinach & add little water in it & green chillies as well.
Now put a butter in pan let it melt add
cinnamon, cardamom and cloves & fry it a little.
Now add onions and fry.add ginger garlic paste then add tomatoes and salt and fry it.
Then put kasoori methi, all spice powder, coriander powder and cumin powder and fry it.
Now add water and make a thick mixture.
Then add spinach puree, mix it properly and cook for 5-7 minutes.
At the end add cream and cook it for 10 minutes on medium low flame until all mixture becomes thick.
Then put fried cheese cubes and mix it.
Now sprinkle coriander leaves .
Serve it with naan or chapati.
Palak Paneer
Palak Paneer es un plato indio muy sabroso que se come en el norte de la India. Es fácil de cocinar, comencemos con los ingredientes.
Ingredientes:
Espinacas 2 rollos
Requesón 1 paquete
Pasta de cebolla 1 taza
puré de tomate 1 taza
Chiles verdes 7-8
Hojas de cilantro 1 taza
Pasta de jengibre y ajo 1,5 cucharaditas
Kasoori meethi 1 cucharadita
Cilantro en polvo 1,5 cucharaditas
Comino en polvo 1,5 cucharaditas
Todas las especias en polvo 2 cucharaditas
Canela 1.5 pulgadas
Cardamomos verdes 3-4
Dientes 3-4
Crema fresca 1.5 taza
Sal al gusto
Mantequilla la necesaria
Aceite según sea requiera
Método:
Primero limpie palak, corte, lave y drene.
Ahora corte el requesón en cubos pequeños.
Ahora agregue aceite en la sartén y fría el requesón y déjelo secar.
En una sartén diferente en aceite Spinich con especias y reservar.
Ahora mezcle esta espinaca y agregue un poco de agua y chiles verdes también.
Ahora pon mantequilla en una sartén, deja que se derrita y agrega.
canela, cardamomo y clavo y sofreír un poco.
Ahora agregue las cebollas y fríalas. Agregue la pasta de jengibre y ajo, luego agregue los tomates y la sal y fríalos.
Luego ponga kasoori methi, todas las especias en polvo, cilantro en polvo y comino en polvo y fríalo.
Ahora agregue agua y haga una mezcla espesa.
Luego agregue el puré de espinacas, mezcle bien y cocine durante 5-7 minutos.
Al final agregar la crema y cocinar por 10 minutos a fuego medio bajo hasta que toda la mezcla espese.
Luego poner cubos de queso frito y mezclar.
Ahora espolvorea hojas de cilantro.
Sírvelo con naan o chapati.

بالاك بانير
Palak Paneer هو طبق هندي لذيذ للغاية يؤكل في شمال الهند.من السهل طهيه فلنبدأ بالمكونات.
مكونات:
2 رول سبانخ
جبن قريش 1 باكيت
معجون البصل 1 كوب
هريس الطماطم 1 كوب
الفلفل الحار الأخضر 7-8
1 كوب كزبرة
معجون الزنجبيل والثوم 1.5 ملعقة صغيرة
كاسوري ميتهي 1 ملعقة صغيرة
مسحوق الكزبرة 1.5 ملعقة صغيرة
مسحوق الكمون 1.5 ملعقة صغيرة
مسحوق البهارات 2 ملعقة صغيرة
قرفة 1.5 بوصة
الهيل الأخضر 3-4
3-4 القرنفل
قشطة طازجة 1.5 كوب
ملح للتذوق
الزبدة حسب الحاجة
الزيت كما هو مطلوب
طريقة:
أول قطع بالاك نظيفة وغسلها وتصريفها.
الآن قطع الجبن إلى مكعبات صغيرة.
الآن نضيف الزيت في المقلاة ونقلي الجبن القريش ونتركه يجف.
في مقلاة مختلفة على الزيت سبينيش مع البهارات و نحفظه جانبا.
الآن امزج السبانخ مع القليل من الماء والفلفل الأخضر أيضًا.
الآن نضع الزبدة في المقلاة ونتركها تذوب وتضاف
القرفة والهيل والقرنفل ويقلى قليلا.
الآن نضيف البصل ونقلى معجون الثوم والزنجبيل ثم نضيف الطماطم والملح ونقلى.
ثم نضع كاسوري ميثي وجميع البهارات البودرة ومسحوق الكزبرة ومسحوق الكمون ونقليها.
أضف الماء الآن واصنع خليطًا سميكًا.
ثم يضاف هريس السبانخ ويخلط جيدا ويطهى لمدة 5-7 دقائق.
في النهاية أضيفي الكريمة واطهيه لمدة 10 دقائق على نار متوسطة منخفضة حتى يصبح المزيج كثيفًا.
ثم نضع مكعبات الجبن المقلي ونخلطها.
الآن نرش أوراق الكزبرة.
قدمها مع نان أو شباتي.
balak banir
Palak Paneer hu tabaq hindiun ladhidh lilghayat yukal fi shamal alhindi.min alsahl tahyah falinabda bialmukawinati.
mukawnatun:
2 rul sbankh
jubn quraysh 1 bakit
maejun albasal 1 kub
haris altamatim 1 kub
alfulfil alharu al'akhdar 7-8
1 kub kazbira
maejun alzanjabil walthawm 1.5 mileaqat saghira
kasuri mithi 1 mileaqat saghira
mashuq alkuzbarat 1.5 mileaqat saghira
mashuq alkamuwn 1.5 mileaqat saghira
mashuq albaharat 2 mileaqat saghira
qurfat 1.5 busa
alhayl al'akhdar 3-4
3-4 alqaranful
qishtat tazajat 1.5 kub
milh liltadhawuq
alzubdat hasab alhaja
alzayt kama hu matlub
tariqatu:
'awal qatae balak nazifat waghasaluha watasrifuha.
alan qatae aljubn 'iilaa mukaeabat saghiratin.
alan nudif alzayt fi almiqalat wanuqli aljubn alquraysh wanatrukuh yajifu.
fi miqlat mukhtalifat ealaa alzayt sbinish mae albaharat w nahfazuh janiba.
alan amzij alsabanikh mae alqalil min alma' walfilfil al'akhdar aydan.
alan nadae alzubdat fi almiqlat wanatrukuha tadhub watudaf
alqurfat walhil walquranfil wayuqlaa qalila.
alan nudif albasal wanuqlaa maejun althawm walzanjabil thuma nudif altamatim walmilh wanaqlaa.
thuma nadae kasuri mithi wajamie albaharat albudrat wamashuq alkazbarat wamashuq alkamuwn wanuqiliha.
'adif alma' alan wasnae khlytan smykan.
thuma yudaf haris alsabanikh wayakhlit jayidan wayuthaa limudat 5-7 daqayiqa.
fi alnihayat 'adifi alkarimat wathih limudat 10 daqayiq ealaa nar mutawasitat munkhafidat hataa yusbih almazij kthyfan.
thuma nadae mukaeabat aljubn almaqlii wanukhalitaha.
alan narsh 'awraq alkazbarati.
qadamaha mae nan 'aw shbati.
Show less
1 Comments
❤❤
ReplyDelete