Advertisement

Main Ad

Fry Karella Recipe,(English Spanish Arabic Languages)

 Fry Karella Recipe

Crispy Karela Fry is very delicious vegetable. It has many useful  healthy nutritious ,it has little bitter taste.it can be cooked with daal or ghost or simple fry.here I am sharing my recipe with you.u can try this at home.

Ingredients:

Bitter gourd 500 gm

Turmeric 1/4 + 1/4 tsp

Red chili powder 1 tsp

Cumin powder 1 tsp

Coriander powder 1.5 tsp

Fennel powder 1 tsp

Garam masala powder 1/4 tsp

Dry mango powder 1 tsp

Salt to taste

Oil as required

Coriander leaves chopped for garnish 1 cup

Method:

First of all wash & Peel off bitter gourd, cut from center, take out seeds and cut into small pieces.

Then put 1/4 tsp turmeric & 1 spoon salt in bitter gourd and leave for 20 minutes.

After 20-25 minutes wash bitter gourd 2-3 times with water properly and squeeze them.

Let it little dry.

Now heat oil in pan to fry them at least 8- 10 minutes till golden.

Now add 1/4 tsp turmeric, red chili powder, cumin powder, coriander powder, fennel powder, garam masala powder , dry mango powder and salt,fry it more for 10 to  20 minutes medium low flame.

Add chopped corriender leaves at the end.

Serve it hot with naan paratha or roti.& Salad raeta.


Freír Karella Receta
Crispy Karela Fry es una verdura muy deliciosa. Tiene muchos nutrientes útiles y saludables, tiene poco sabor amargo. Se puede cocinar con daal o fantasma o simplemente frito. Aquí estoy compartiendo mi receta contigo. Puedes probar esto en casa.
Ingredientes:
calabaza amarga 500 g
Cúrcuma 1/4 + 1/4 cucharadita
Chile rojo en polvo 1 cucharadita
Comino en polvo 1 cucharadita
Cilantro en polvo 1,5 cucharaditas
Hinojo en polvo 1 cucharadita
Garam masala en polvo 1/4 cucharadita
Polvo de mango seco 1 cucharadita
Sal al gusto
Aceite según sea requiera
Hojas de cilantro picadas para decorar 1 taza


Método:
En primer lugar, lave y pele la calabaza amarga, córtela desde el centro, saque las semillas y córtela en trozos pequeños.
Luego ponga 1/4 cucharadita de cúrcuma y 1 cucharada de sal en calabaza amarga y déjelo por 20 minutos.
Después de 20-25 minutos, lave la calabaza amarga 2-3 veces con agua adecuadamente y exprímala.
Deja que se seque un poco.
Ahora caliente el aceite en una sartén para freírlos al menos 8-10 minutos hasta que estén dorados.
Ahora agregue 1/4 cucharadita de cúrcuma, chile rojo en polvo, comino en polvo, cilantro en polvo, hinojo en polvo, garam masala en polvo, mango seco en polvo y sal, fríalo más durante 10 a 20 minutos a fuego medio bajo.
Agregue hojas de corriender picadas al final.
Sírvelo caliente con naan paratha o roti. Y raeta de ensalada.


وصفة فراي كاريلا

كرسبي كاريلا فراي خضار لذيذ جدا. لها الكثير من المغذيات الصحية المفيدة ، لها طعم مر قليل. يمكن طهيها مع الدال أو الأشباح أو القلي البسيط ، وهنا أشارككم وصفتي ، يمكنك تجربة ذلك في المنزل.

مكونات:
القرع المر 500 جرام

كركم 1/4 + 1/4 ملعقة صغيرة

مسحوق الفلفل الأحمر 1 ملعقة صغيرة

مسحوق الكمون 1 ملعقة صغيرة

مسحوق الكزبرة 1.5 ملعقة صغيرة

مسحوق الشمر 1 ملعقة صغيرة

مسحوق جارام ماسالا 1/4 ملعقة صغيرة

مسحوق مانجو جاف 1 ملعقة صغيرة

ملح للتذوق

الزيت كما هو مطلوب

1 كوب كزبرة مقطعة للتزيين
طريقة:

بادئ ذي بدء ، اغسل وقشر القرع المر ، واقطعه من المركز ، ثم أخرج البذور وتقطيعها إلى قطع صغيرة.

ثم نضع 1/4 ملعقة صغيرة كركم وملعقة ملح في القرع المر ويترك لمدة 20 دقيقة.

بعد 20-25 دقيقة اغسل القرع المر 2-3 مرات بالماء بشكل صحيح واعصرهم.

دعها تجف قليلا.

الآن سخني الزيت في المقلاة لتحميرها على الأقل من 8 إلى 10 دقائق حتى تصبح ذهبية اللون.

أضف الآن 1/4 ملعقة صغيرة كركم ومسحوق الفلفل الأحمر ومسحوق الكمون ومسحوق الكزبرة ومسحوق الشمر ومسحوق جارام ماسالا ومسحوق المانجو الجاف والملح وقليها لمدة 10 إلى 20 دقيقة متوسطة اللهب.

أضف أوراق الكوريندر المفرومة في النهاية.

قدميها ساخنة مع نان براتا أو روتي وسلطة رايتا.

wasfat fray karila
karsbi karila fray khadar ladhidh jida. laha alkathir min almughadhiyat alsihiyat almufidat , laha taem muri qalil. yumkin tahyuha mae aldaal 'aw al'ashbah 'aw alqilii albasit , wahuna 'usharikukum wasfati , yumkinuk tajribat dhalik fi almanzili.
mukawnatun:
alqare almuru 500 jiram
karukum 1/4 + 1/4 mileaqat saghira
mashuq alfulfil al'ahmar 1 mileaqat saghira
mashuq alkamuwn 1 mileaqat saghira
mashuq alkuzbarat 1.5 mileaqat saghira
mashuq alshamr 1 mileaqat saghira
mashuq jaram masala 1/4 mileaqat saghira
mashuq manju jaf 1 mileaqat saghira
milh liltadhawuq
alzayt kama hu matlub
1 kub kazbirat muqataeat liltazyin
tariqatu:
badi dhi bad' , aghsil waqashr alqare almuri , waqtaeah min almarkaz , thuma 'akhraj albudhur wataqtieaha 'iilaa qitae saghiratin.
thuma nadae 1/4 mileaqatan saghiratan karikum wamileaqat milh fi alqare almuri wayatrak limudat 20 daqiqatin.
baed 20-25 daqiqat aghsil alqare almura 2-3 maraat bialma' bishakl sahih waesarahumu.
daeha tajifu qalila.
alan sakhni alzayt fi almiqlaat litahmiriha ealaa al'aqali min 8 'iilaa 10 daqayiq hataa tusbih dhahabiat alluwn.
'adif alan 1/4 mileaqat saghirat karikum wamashuq alfilfil al'ahmar wamashuq alkamuwn wamashuq alkazbarat wamashuq alshamr wamashuq jaram masala wamashuq almanju aljaf walmilih waqiliyha limudat 10 'iilaa 20 daqiqat mutawasitat allahbi.
'adif 'awraq alkurindar almafrumat fi alnihayati.
qadamayha sakhinatan mae nan brata 'aw ruti wasultat rayta.
Show less

Post a Comment

1 Comments